سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به خبرگزاری موج؛
عراقچی در قطر با مقامات حماس گفتگو کرد/صحبتی از مذاکره با دولت ترامپ نشد
بقایی گفت: وزیر امور خارجه در قطر با مقامات ارشد حماس درباره آخرین تحولات فلسطین گفتگو کرد اما در این سفر صحبتی درباره مذاکره با دولت ترامپ به میانجی گری قطر صورت نگرفت.
، صبح امروز دوشنبه (۱۵ بهمن) نشست خبری اسماعیل بقایی با حضور خبرنگاران در محل وزارت خارجه برگزار شد.
وی نخست درباره توسعه روابط با افغانستان گفت: سفر عراقچی به افغانستان را باید در چارچوب و ادامه مسیری ببینیم چه در چهار سال گذشته انجام شده است. این سفر یک ابتکار طبیعی در یک روند معقول چهار ساله بود. ما پیوندهای زیادی با این کشور داریم و تلاش ما این پیوندها به درک متقابل منجر شود. ما در حوزه مهاجرت، امنیت و حقابه مسائلی داریم که باید از طریق گفتگو به نتیجه برسیم. ما در سه سال و نیم گذشته مراوداتی با حکومت سرپرست افغانستان داشتیم. این سفر فقط سیاسی نبود و گروه بزرگی از تجار عراقچی را همراهی میکردند. نشست مفیدی با فعالان تجاری افغانستان با حضور بخش خصوصی ایران برگزار شد. در خصوص حقابه هم مقامات افغانستان اعلام کردند بدون وجود معاهده خود را متعهد به تامین آن میدانند. در بحث مهاجرت و بازگرداندن افراد بدون مجوز به افغانستان بین دو طرف اختلافی وجود ندارد. من از جامعه بینالمللی درخواست دارم به وظایف خود توجه کنند.
بقایی در پاسخ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره سفر عراقچی به قطر و دیدار با مقامات حماس گفت: سفر وزیرخارجه به قطر در چارچوب رفت و آمدهای دیپلماتیک صورت گرفت. رابطه ما با قطر نزدیک است و درباره موضوعات دوجانبه و منطقه ای با هم رایزنی میکنیم.
وی افزود: در این سفر همچنین فرصتی فراهم شد تا عراقچی با مقامات ارشد حماس دیدار کند و به آنها به مناسبت پیروزی مقاومت فلسطین و توافق آتشبس با رژیم اشغالگر تبریک گفت. افزون براین دو طرف درباره آخرین تحولات فلسطین گفتگو کردند.
بقایی در ادامه در رابطه با اینکه آیا سفر عراقچی به قطر ارتباطی با شروع مذاکرات با دولت ترامپ داشت، تصریح کرد: در این سفر درباره این موضوع صحبتی نشد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر دستیار رئیس جمهور آذربایجان به ایران اظهار داشت: این سفر در ادامه گفتگوهای دوجانبه صورت گرفت و با مقامات ارشد کشورمان دیدارهای خوبی داشتند و در خصوص رفع پاره ای از فضاسازی های رسانه ای هم گفتگوهایی انجام شد.
بقایی اعلام کرد: عراقچی اعلام کرده هر دولتی مورد تأیید سوری ها باشد، مورد حمایت ماست. امیدواریم این دوره انتقالی به تشکیل دولتی فراگیر منجر شود.
وی درباره بریکس گفت: این سازمان براساس احساس نیاز اقتصادی تشکیل شد. رئیس دوره ای بریکس درباره ارز واحد موضع خود را اعلام کرده است. تنوع بخشی به ارزهای مورد استفاده در بریکس یکی از موضوعات مهم مورد بحث اعضا بوده است اما هیچ کشوری به اندازه آمریکا به روند استفاده از دلار در جهان ضربه نزده است.
بقایی درباره اتهام جمهوری اسلامی ایران به ارسال چمدان های دلار به حزبالله گفت: این فقط فضاسازی رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از بازسازی لبنان است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره توقف کمک مالی دولت ترامپ به اپوزیسیون ایرانی اظهار داشت: این چراغ سبزی به ما برای گفتگو نیست بلکه یک تصمیم داخلی برای پرداخت کمک های مالی بود. ضمن اینکه این کمکها اثبات دخالت آمریکا در امور داخلی کشورها از جمله ایران است.
وی خاطرنشان کرد: کارزار بین المللی علیه رژیم صهیونیستی در لاهه شروع شده و ده کشور در آن حضور دارند. هدف ما پایان دادن به بی کیفر ماندن اقدامات نسل کشی این رژیم و همچنین توقف ارسال سلاح به آنجا است. جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکاری در این زمینه حمایت میکنیم و راه پایان این جنایات مجازات سران این رژیم است.
وی خاطرنشان کرد: کارزار بین المللی علیه رژیم صهیونیستی در لاهه شروع شده و ده کشور در آن حضور دارند. هدف ما پایان دادن به بی کیفر ماندن اقدامات نسل کشی این رژیم و همچنین توقف ارسال سلاح به آنجا است. جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکاری در این زمینه حمایت میکنیم و راه پایان این جنایات مجازات سران این رژیم است.
بقایی درباره قفقاز جنوبی گفت: امنیت این منطقه برای ما مهم است. رفت و آمدهای دیپلماتیک در روزهای اخیر بیشتر شده و اعلام کردیم که آماده ارائه هرگونه کمک به پیشبرد امنیت به ویژه کمک به آذربایجان و ارمنستان هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه درباره حضورش در سفر افغانستان همراه با عراقچی عنوان کرد: نماینده رییس جمهور در کشورهای دیگر، سفیر ما هستند و ما سرپرست سفارت در افغانستان داریم که متولی تمشیت امور سفارت ما در آنجا محسوب میشوند. در این سفر گفتگوهای مفیدی صورت گرفت. سفر کوتاه بود ولی با وزیر دفاع، وزیر صنعت و تجارت، وزیر خارجه و نخست وزیر افغانستان ملاقات هایی صورت گرفت. این سفر گامی در یک فرایند محسوب می شود.
وی گفت: اقدامات هفته های اخیر کشور سوئد در رابطه با جمهوری اسلامی ایران سازنده نیست. پس از بازداشت نماینده مرکز اسلامی استکهلم ما پیگیری کردیم ولی هیچ اتهامی متوجه وی نبوده است. ما مراتب اعتراض خودمان را از مجاری دیپلماتیک به سوئد اعلام کردیم. دیروز سفیر سوئد برای این موضوع احضار شد. هنوز امکان دیداری با وی توسط خانواده اش و یا نمایندگان کنسولی و سیاسی فراهم نشده است.
بقایی درباره مفقود شدن سه تبعه هندی در ایران اظهار داشت: ما با سفارت هند در تهران و وزارت خارجه این کشور در ارتباط هستیم و موضوع در دست بررسی است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات گروسی در نشست داووس در خصوص لزوم حل اختلافات ایران با آمریکا گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک نهاد فنی است. ما همواره مقامات این آژانس را دعوت کردیم که به وظایفشان متعهد باشند و از ابراز سخنان سیاسی پرهیز کنند. زیرا این کار به اعتبار آژانس آسیب میزند.
وی درباره سفارت سوریه در ایران گفت: برای بازگشایی سفارتها نیاز به تامین زمینه های سیاسی و امنیتی است که پس از آن درباره اش تصمیم گرفته شود.
بقایی در مورد تجهیز استرالیا به زیردریایی هستهای عنوان کرد: این مار از حیث منع اشاعه هسته ای نگران کننده است. این رویکرد نشانه دیگری است از برخوردهای دوگانه و گزینشی در عدم اشاعه هسته ای است. لذا ما این را نقض تعهدات عدم اشاعه هسته ای میدانیم و مواضعمان را هم اعلام کرده ایم.
سخنگوی وزارت خارجه درباره توافق احتمالی هستهای اظهار داشت: اگر زمانی به این نتیجه برسیم که از این طریق منافع ملت ایران تامین میشود، این کار صورت خواهد گرفت. مذاکره هم یک جانبه نیست و نمیشود برای آن التماس کرد.
وی در مورد سفر رئیس مجلس عراق به تهران گفت: این سفر در چارچوب دیپلماسی پارلمانی است و با روئسای قوای سه گانه دیدار انجام خواهد شد.
بقایی درباره میانجیگری عراق و قطر بین ایران و دولت جدید سوریه گفت: برقراری روابط تابع مجموعه ملاحظاتی است و نیازمند پیش زمینه هاست. ما با رصد تحولات درباره آن تصمیم میگیریم. اینکه کشورهای دوست ما چنین کاری بکنند، نامتعارف نیست.
ارسال نظر