معاون بینالملل و همکاریهای منطقهای معاون اول رئیسجمهور خبر داد ؛
کاهش ۸۷ درصدی تعرفههای تجاری ایران در اوراسیا / همایش اقتصادی خزر ۲۹ و ۳۰ بهمن برگزار میشود
معاون بینالملل و همکاریهای منطقهای معاون اول رئیسجمهور از امضای توافق کاهش ۸۷ درصدی تعرفههای تجاری ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا خبر داد.
، علی نجفی خوشرودی، معاون بینالملل و همکاریهای منطقهای معاون اول رئیسجمهور در نشست هماندیشی اجلاس خزر، با تأکید بر نقش دیپلماسی در سیاست خارجی کشور، اظهار کرد : در سه سطح بینالمللی، منطقهای و تجارت مرزی به توسعه همکاریها کمک میکنیم. در سطح بینالمللی، مدیریت مناسبات، بهویژه در حوزه مسائل هستهای ایران و آمریکا، در دستور کار است. در سطح منطقهای نیز همکاری با سازمانهایی مانند اکو، اتحادیه اوراسیا و اجلاس خزر با اولویت دنبال میشود.
وی به اهمیت تجارت مرزی با کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود: استانهای مرزی ظرفیت بالایی برای توسعه روابط تجاری دارند و در تلاش هستیم موانع این حوزه را رفع کنیم.
کاهش ۸۷ درصدی تعرفههای تجاری ایران در اتحادیه اوراسیا
معاون بینالملل معاون اول رئیسجمهور به توافقات ایران در اتحادیه اوراسیا اشاره کرد و افزود : ایران در اجلاس نخستوزیران این اتحادیه شرکت کرد که منجر به امضای توافقی شد که بر اساس آن، ۸۷ درصد تعرفههای تجاری ایران با کشورهای اتحادیه اوراسیا صفر خواهد شد. این توافق فرصت خوبی برای توسعه فعالیتهای تجاری و اقتصادی کشور فراهم میکند.
برگزاری همایش اقتصادی خزر در بهمنماه ۱۴۰۴
علی نجفی خوشرودی از برگزاری همایش اقتصادی خزر در روزهای ۲۹ و ۳۰ بهمن خبر داد و گفت: این همایش که با ابتکار ایران مطرح شد، بالاترین سطح همکاری میان پنج کشور حاشیه خزر محسوب میشود و تاکنون شش دوره آن برگزار شده است. تاکنون ۶ اجلاس سران برگزار شده است و قرار است جمهوری اسلامی میزبان اجلاس هفتم در سال ۲۰۲۶ باشد.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز ایران از نخستوزیر تاجیکستان و یک کشور دیگر برای حضور در این اجلاس دعوت کرده است.دستور کاراجلاس نخست وزیران با همکاری وزارت خارجه و سایر کشورهای حاشیه دریای خزر در حوزه های اقتصادی نیز در حال پیگیری است.
۷ پنل تخصصی در دستور کار اجلاس خزر
خوشرودی تصریح کرد: در این همایش، ۷ پنل تخصصی در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، گمرک، بانکداری، حملونقل ترانزیتی، همکاری زیستمحیطی و بهداشتی، همکاریهای علمی و همکاری انرژی برگزار خواهد شد. همچنین نشستهایی میان اتاقهای بازرگانی و بخش خصوصی کشورهای عضو برگزار میشود.
وی تأکید کرد: این همایش زمینهساز همکاریهای پنججانبه در حوزههای کلیدی منطقه خواهد بود و نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشورهای حاشیه خزر خواهد داشت.
خوشرو ی با اشاره به اینکه اسناد و موضوعات مهم اجلاس های دریای خزر با ۴۷ سند پنج جانبه حوزه خزر در موضوعات مختلف منعقد و صادر شده که چارچوب حقوقی و مسئولیت مشترک و جمعی کشورهای ساحلی را مشخص میکند، تاکید کرد: پنج موضوع اصلی مذاکرات تاکنون همکاری پنج جانبه ، استفاده از دریای خزر برای مقاصد صلح آمیز و تقویت همکاری های اقتصادی و زیست محیطی است که جمهوری اسلامی ایران باید از همه سازوکارهای منطقه ای بویژه پس از فروپاشی شوروی سابق برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری موج، سومین همایش اقتصادی خزر ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه سال جاری در تهران به میزبانی معاون اول رئیسجمهور با حضور نخست وزیران چهار کشور دیگر ساحلی خزر شامل روسیه، ترکمنستان، قزاقستان آذربایجان برگزار می شود.
ارسال نظر