English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

تأکید پزشکیان بر جایگاه بوشهر در تحقق راهبرد اقتصاد دریامحور/ آغاز عملیات‌های اجرایی در فازهای ۲ و ۳ نیروگاه هسته ای

در سفر استانی رئیس جمهور به استان بوشهر، ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی، ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط سرمایه‌گذاران برای توسعه استان اختصاص یافت.

تأکید پزشکیان بر جایگاه بوشهر در تحقق راهبرد اقتصاد دریامحور/ آغاز عملیات‌های اجرایی در فازهای ۲ و ۳ نیروگاه هسته ای
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، پنجمین مقصد سفرهای استانی رئیس دولت چهاردهم در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن‌ماه، استان بوشهر بود.

بهره برداری از طرح هایی مانند فازهای جدید شرکت توسعه پلیمر پاد جم، صاحب خانه شدن دو هزار و ۵۵۰ خانوار، بهره برداری از ۴۳ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری، واحد زیست‌محیطی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و فاز دوم جاده‌ای در دل دریا (فاز دوم جاده دسترسی مجتمع بندری نگین) را می توان رهاورد سفر رئیس جمهور به این استان دانست.

همچنین امضای قرارداد ۱۷ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی در آینده نزدیک، امضای ۱۱ تفاهم نامه در نشست با فعالان اقتصادی، تشکیل کنسرسیوم مهارت در بوشهر با سرمایه گذاری دو هزار میلیارد دلاری، آغاز عملیات اجرایی ساخت بازارچه مشاغل خانگی و مهارت‌آموزی بانوان سرپرست خانوار و رونمایی از شناورهای جدید گارد ساحلی ساکنان بوشهر از جمله اقدامات مهم دیگر بود که می توان نتایج را به زودی در رفع ناترازی گاز و ارتقا سطح معیشت این استان مشاهده کرد.

در این سفر، پزشکیان باز هم از لزوم توجه ویژه به اقتصاد دریامحور صحبت کرد و گفت برنامه داریم که نقشه جامعی برای توسعه اقتصاد دریامحور در سواحل جنوبی کشور از مکران تا بوشهر داشته باشیم؛ با رهبر انقلاب نیز مشورت کردیم و قرار است از مشاوران داخلی و خارجی استفاده کنیم تا هم از دانش خود بهره بگیریم و هم از دانش دیگران استفاده کنیم.

اقدام مهم دیگری که در این سفر صورت گرفت، بازدید رئیس جمهور از کارگاه عملیاتی احداث فازهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر بود که در پایان این بازدید وی دستور نصب اولین بخش از تجهیزات مهم ساختمان راکتور واحد دوم با هدف ارتقای شاخص‌های ایمنی و نیز گودبرداری ساختمان‌های پمپ‌خانه واحدهای ۲ و ۳ را صادر کرد.

قطعه نصب شده در فاز دوم نیروگاه یکی از عناصر اصلی سیستم‌های ایمنی پسیو بوده و متعلق به مجموعه تله مذاب می‌باشد که برای محدودسازی حوادث وخیم در نیروگاه‌های هسته‌ای نسل جدید ۳ پلاس (+۳) و با هدف نگهداری و خنک‌سازی مواد حاصله از ذوب بسته‌های سوخت هسته‌ای و پوسته راکتور و در راستای حفاظت از محیط زیست و مردم طراحی شده است.

وزن این سیستم با تجهیزات جانبی آن ۶۶۰ تن بوده و وزن محفظه آن به تنهایی ۱۴۷.۵ تن است. تله مذاب می‌تواند افزایش دما تا ۲۵۰۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند.

همچنین ساختمان‌های پمپ‌خانه واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر با تعداد ۱۸ پمپ اصلی وظیفه تأمین آب خنک‌کننده برای کندانسور توربین و برخی از مبدل‌های حرارتی مدار اول و دیزل ژنراتورهای اضطراری را بر عهده خواهند داشت. فاز اول عملیات احداث این ساختمان‌ها شامل گودبرداری به حجم یک میلیون و پانصد هزار متر مکعب تا عمق ۲۳ متری است. در فازهای بعدی انجام ۵۲ هزار تن آرماتوربندی و ۲۵۰ هزار مترمکعب بتن‌ریزی از احجام عملیات ساختمانی قابل توجه آن است.

 

امضای تفاهم نامه در حوزه انرژی

علاوه براین، در این سفر دو روزه ۱۱ تفاهم نامه به امضا رسید که دو مورد از آنها بسیار قابل توجه است. یکی از این دو تفاهم نامه شامل امضای تفاهم نامه مدیرعامل شرکت پتروپالایش گروه بهمن با سرمایه گذاری ۲.۶ میلیارد دلاری و اشتغال زایی دو هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر است. تفاهم نامه دوم نیز بین استاندار بوشهر و مدیرعامل شرکت گروه توسعه انرژی نفت گاز لاوان با سرمایه گذاری ۳۶۲ میلیون دلار و اشتغال زایی ۳۵۰ نفر در استان بوشهر به امضا رسید.

در ادامه رئیس جمهور از صنایع کشتی‌سازی شهید محلاتی در این استان بازدید کرد که در جریان این بازدید، ۱۰ دستگاه شناور گارد ساحلی و راهنمابر ساخته شده این مجموعه به اداره بنادر و دریانوردی تحویل و ساخت شش دستگاه شناور آتش‌خوار نیز آغاز شد.

همچنین در این سفر پزشکیان وعده خوشی به مردم بوشهر داد و اعلام کرد باید راه اندازی راه‌آهن در بندر بوشهر، در اولویت قرار بگیرد.  ساخت ۵۰۰ کلاس درس برای استان از دیگر الزاماتی بود که رئیس جمهور بر آن تأکید کرد.

در پایان این سفر دو روزه، پزشکیان گفت: ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی، ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط سرمایه‌گذاران برای توسعه استان بوشهر برای ۳۱ مصوبه اختصاص یافت. سرمایه‌گذاری بیش از ۶ میلیارد دلاری نیز در بنادر و پتروشیمی استان برنامه‌ریزی شده است؛ هشت میلیارد دلار نیز برای توسعه انرژی هسته‌ای اختصاص یافت و توسعه فاز دوم و سوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر در دستور کار قرار گرفت.

گفتنی است تکمیل محور مواصلاتی کنارتخته دالکی، احداث باند دوم بزرگراه فیروزآباد به  جم، راه‌آهن بوشهر به  شیراز، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان و فاطمه زهرا بوشهر، تکمیل پروژه‌های ورزشی استان، توسعه آبیاری نوین، تکمیل و آبگیری سدهای دالکی و خائیز از دیگر مصوبات این سفر بود.

در همین راستا رئیس جمهور افزود: ما هر هفته پیگیر امکانات، فرصت ها و توسعه اقتصاد دریامحور در منطقه هستیم تا این منطقه را به چشم انداز مورد نظر رهبر انقلاب برسانیم. همچنین پیگیر مسائل مربوط به کریدور شمال-جنوب و شرق-غرب و استفاده از سرمایه‌گذاران خارجی در این بخش هستیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه