طلایی: باید فیلم واقعی بسازیم نه سفارشی / برای تولید آثار اجتماعی به اتاق فکر نیاز داریم
عضو شورای شهر تهران با اشاره به لزوم تولید فیلم با موضوع آسیبهای اجتماعی گفت: باید اتاق فکری با حضور مسئولان، هنرمندان و حتی اقشار آسیب دیده تعیین شود تا نتیجه نهایی آن تولید یک فیلم واقعی اجتماعی باشد نه اثرسفارشی.
مرتضی طلایی عضو شورای شهر تهران ضمن بازدید از خبرگزاری موج در گفتوگو با علی ظهوریراد خبرنگار خبرگزاری موج درباره آثار هنری که با موضوع آسیبهای اجتماعی ساخته میشود و برخورد دوگانه برخی نهادهای حاکمیتی با اینگونه آثار به خصوص در حوزه سینما گفت:به نظر من این مساله از جوانب مختلف قابل بررسی است. متاسفانه فضای حاکم بر مدیریت اجرایی ما در طول دهههای گذشته این بوده که همه چیز را گل و بلبل و آنگونه که خودشان دوست دارند عرضه کنند و از ظهور و بروز هرمسالهای خلاف این دیدگاه جلوگیری کنند که خود من به عنوان یکی از مدیران اجرایی شاهد این مساله بودهام.
نمیتوان تنها مسائل را سیاه وسفید نشان دادوی افزود: بعد دیگر این مساله این است که انعکاس آسیبهای اجتماعی کاری بسیار ظریف است و نمیتوان تنها از یک وجه به این مسأله نگاه کرد و به تعبیری نمیتوان تنها مسائل را سیاه وسفید نشان داد. به نظرم در این بخش با کمبود نویسندگان و کارگردانانی روبرو هستیم که بتوانند در حوزه آسیبهای اجتماعی با رویکردی انقلابی و ارزشی به نقد این مسأله بپردازند و این پاشنه آشیل بخش هنر است که باعثمیشود گاهی در زمینه آثار هنری با موضوع آسیبهای اجتماعی، با مشکل روبرو شویم.
باید دید تحلیلی را در
مخاطب تقویت کنیمسردارطلایی در ادامه به نقش مهم مخاطب در زمینه بررسی آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: از طرف دیگر باید جامعه را آماده برداشت درست از آثار هنری کنیم و با بالا بردن سطح دید جامعه کاری کنیم بیننده با دیدن یک فیلم تلخ، حس نکند همه چیز در اجتماع او سیاه است و باید دید تحلیلی را در مخاطب تقویت کنیم. این عضو شورای شهر به نحوه نمایش صحیح آسیبهای اجتماعی و قشرآسیب دیده از این معضلات هم اشاره کرد و گفت: با توجه به تجربیات خودم این نکته را متذکر میشوم که در زمینه انعکاس آسیبهای اجتماعی حتی به شکل خبر هم باید به بخش آسیبدیده از این معضلات توجه
کرد. مثلا اگر میخواهیم با مسأله دو جنسهها یا روسپیگری در جامعه بپردازیم، نباید انعکاس آن در جامعه به شکلی باشد که یک قشر آسیب دیده که به هر دلیل درگیر این معضلات شده، در این میان برچسب بخورد و دچار تشدید معضلات هویتی شود، بلکه سیاست تولید آثار هنری باید به گونهای باشد که خود فرد آسیبدیده تشویق به برونرفت از وضعیت خود بشود.
به اتاق فکر نیاز داریم وی تصریح کرد: حس میکنم به اتاق فکری در این حوزه نیاز داریم اما متأسفانه ارگانهای دخیل در این مسأله گویی در کنار هم نیستند. زمانی که من در نیروی انتظامی فعالیت داشتم میدیدم که
همکارانم موافق نیستند هنرمندان به حوزه پلیس بپردازند، در حالی که شخصا به این ارتباط بین حوزهها علاقه داشتم و دوست داشتم پلیس وارد مسائل چالشی شود. طلایی به حضورش در برنامه «کوله پشتی» با اجرای فرزاد حسنی در سالهای پیش اشاره کرد و گفت: از ابتدا مجری با این دید که پلیس را به چالش بکشد وارد بحث شد اما وقتی من معضلاتی را که توسط فرزاد حسنی درباره عملکرد پلیس مطرح شد، قبول کردم، معادلات او به هم ریخت و سمت و سوی برنامه تغییر کرد. این عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: ما نیازداریم مدیران مختلف حوزههای مرتبط با آسیبهای اجتماعی، مسئولان قوه قضاییه، هنرمندان و
حتی افراد قشر آسیب دیده در یک اتاق فکر دور هم جمع شوند و می دانم نتیجه نهایی آن کاری می شود که منافع همه گروههای ذینفع را در خود داشته باشد و به این شکل فیلم واقعی تولید کنیم نه آثار سفارشی.
ارسال نظر