English

شهردار کلان‌شهر شیراز:

فاز نخست موزه بلدیه، اردیبهشت ماه افتتاح می‌شود/ لزوم توجه به ظرفیت‌های غنی شیراز

شهردار کلانشهر شیراز گفت: موزه بلدیه در هسته تاریخی شهر، در مجاورت میدان شهرداری قدیم و میدان نقاره‌خانه قرار دارد؛ منطقه‌ای که به‌سرعت در حال احیاست و نقشی کلیدی در برنامه‌های فرهنگی و گردشگری شیراز دارد و فاز نخست آن، در اردیبهشت ماه افتتاح می شود

فاز نخست موزه بلدیه، اردیبهشت ماه افتتاح می‌شود/ لزوم توجه به ظرفیت‌های غنی شیراز
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، محمدحسن اسدی شهردار شیراز، در بازدید از روند اجرایی پروژه «موزه بلدیه»، این موزه را پروژه‌ای خاص و متفاوت دانست و گفت: از آغاز مسئولیت، مطالعات و بررسی‌های لازم برای اجرای این پروژه انجام شده و برخلاف پروژه‌های عمرانی، امکان تغییر یا اصلاح آن پس از بهره‌برداری وجود ندارد؛ بنابراین طراحی و اجرای آن با وسواس بالایی پیگیری شده است.

وی موقعیت مکانی موزه را یکی از نقاط قوت پروژه عنوان و اظهار کرد: موزه بلدیه در هسته تاریخی شهر، در مجاورت میدان شهرداری قدیم و میدان نقاره‌خانه قرار دارد؛ منطقه‌ای که به‌سرعت در حال احیاست و نقشی کلیدی در برنامه‌های فرهنگی و گردشگری شیراز دارد.

شهردار شیراز همچنین از کلنگ‌زنی باغ‌موزه سرو در اردیبهشت‌ماه در منطقه چمران جنوبی خبر داد و آن را مکمل موزه بلدیه دانست.

اسدی وعده داد که در هفته شیراز، مجموعه‌ای از رویدادها، افتتاح‌ها و کلنگ‌زنی پروژه‌های تازه در حوزه فرهنگی و شهری به اجرا درخواهد آمد.

 

لزوم توجه به ظرفیت‌های غنی شیراز

رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل‌بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید، ضمن ادای دین به استاد سخن شیخ اجل سعدی شیرازی اظهار کرد: دو حوزه مهم فرهنگی شیراز به‌عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع) و شیراز به‌عنوان قطب ادبیات جهان به‌صورت ویژه باید دیده شوند.

 محمدرضا هاجری با تأکید بر ظرفیت‌های شهر شیراز بیان کرد: باید از تمامی ظرفیت‌های غنی شهر شیراز در راستای توسعه و شکوفایی هرچه بیشتر شهر استفاده کنیم و نباید بگذاریم حافظ و سعدی به‌عنوان داشته‌های ارزشمند شهر شیراز مغفول بمانند، خوشبختانه مدیریت شهری شهر شیراز به این مهم توجه ویژه دارد.

 وی با تأکید بر این موضوع که طبق منویات رهبر معظم انقلاب باید واژگان فارسی پاس داشته شوند، عنوان کرد: یک مصوبه در کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل‌بیت (ع) شورای اسلامی شهر، برای خواهرخواندگی شیراز و لاهور پاکستان در نظر گرفته شده است که اقدام ارزشمندی به شمار می‌رود.

 

موزه‌ای برای معرفی شهر شیراز

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این بازدید، از مراحل پایانی آماده‌سازی موزه‌ بلدیه سخن گفت که قرار است شیراز را با تمام لایه‌های هویتی‌اش روایت کند.

محمدعلی چوبینی تاکید کرد: این موزه، فقط برای نمایش اشیاء تاریخی ساخته نشده؛ هدف ما روایت، آموزش و بازخوانی هویت شهری است. در شیراز تاکنون موزه‌ای نداشتیم که بتواند این شهر را به‌طور جامع معرفی کند. اما این موزه آمده تا این خلأ را پر کند.

به گفته‌ چوبینی، ۳ جلد پژوهش مفصل برای طراحی محتوای این موزه انجام شده که ماه‌ها زمان برده است. ماکت‌ها در حال تکمیل‌اند، محتواها آماده شده‌اند و برخی بخش‌ها به سه زبان ضبط شده‌اند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز توضیح داد: این موزه تعاملی است؛ مخاطب فقط تماشاگر نیست، بلکه وارد داستان می‌شود. اطلاعاتش به‌روز می‌شوند، و بازدیدهای تکراری هم تجربه‌ای تازه خواهند بود.

چوبینی ادامه داد: این موزه فراتر از عنوان «بلدیه» است، اینجا شهری روایت می‌شود. از نخستین نقشه‌ها تا آواهای مذهبی، از زلزله و بازسازی‌ها تا سفرنامه‌ها، از اسناد مهاجرت تا نشریات قدیمی. این موزه قرار است قصه‌ مردم را بازگو کند؛ نه فقط نشان دادن اشیاء، بلکه لمس تاریخ، فرهنگ و زیست شهری.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اظهار کرد: در این موزه، بخش‌های متنوعی طراحی شده؛ بخشی به شکل‌گیری شیراز در جلگه اختصاص دارد، بخشی به معماری و هنر، بخشی به تاریخ پزشکی و اطباء، بخشی به صنایع‌دستی و خوش‌نویسی، و حتی بخشی برای شنیدن نغمه‌ها و تلاوت‌هایی که بخشی از حافظه جمعی مردم‌اند.

وی با اشاره به بخش مطبوعات موزه گفت: در این بخش، نشریات قدیمی شیراز بازخوانی می‌شوند؛ برخی به‌صورت فیزیکی و برخی دیجیتال. حتی نشریاتی که دیگر منتشر نمی‌شوند، در این فضا جان تازه می‌گیرند.

 

موزه‌ای به قدمت تاریخ شیراز

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز درباره جزئیات آماده‌سازی ساختمان موزه گفت: کلیه عملیات بازسازی و بهسازی ساختمان به پایان رسیده است. از زیرساخت‌های برقی و سرمایشی گرفته تا کف‌پوش اپوکسی و نورپردازی، همه‌چیز مطابق با استانداردهای موزه‌ای انجام شده است.

محمدامین افزود: تمام تجهیزات قدیمی از جمله کمدها، سیستم‌های گرمایش و سرمایش، کابل‌ها و حتی لوسترها جمع‌آوری و با نمونه‌های مدرن جایگزین شده‌اند تا فضایی استاندارد، ایمن و در شأن شیراز ایجاد شود

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه