English

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم اعلام کرد:

مشکل ساز شدن برداشت مازاد آب از چاه‌های کشاورزی در استان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم گفت: برداشت آب، بیش‌از اندازه تعیین شده در پروانه بهره‌برداری چاه‌های کشاورزی مجاز استان، مشکل زا بوده‌است.

مشکل ساز شدن برداشت مازاد آب از چاه‌های کشاورزی در استان
به گزارش خبرگزاری موج از قم

، محمد احمدی جبلی روز پنجشنبه در گفت‌وگویی افزود: بهره‌برداران بخش کشاورزی استان باید مطابق میزان تعیین شده در پروانه چاه خود، آب برداشت کنند تا بتوان میزان مصرف آب در این بخش را مدیریت و از تشدید بحران‌هایی همچون از بین رفتن سفره‌های زیرزمینی و فرونشست دشت‌ها در قم جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: هم اینک حدود ۲ هزار حلقه چاه مجاز در قم وجود دارد که با رعایت سطح برداشت آب از آن‌ها مطابق پروانه‌های صادر شده، می‌توان قدم موثری برای استفاده هرچه بهتر از منابع آبی در بخش کشاورزی برداشت و با برنامه‌ریزی از محدودیت‌های ناشی از کمبود آب در استان، عبور کرد.

احمدی جبلی افزود: به طور متوسط میزان مصرف آب در بخش کشاورزی قم سالانه حدود ۵۵۰ میلیون متر مکعب است که باید با استفاده از روش‌های نوین آبیاری و استفاده از گیاهان کم‌ آب‌بر و مقاوم در برابر شرایط آب‌وهوایی قم، هرچه بیشتر روند مصرف آب در این بخش را مدیریت و میزان آن را کاهش داد.

وی ادامه داد: منابع تامین کننده آب استان در وضعیتی است که تنها با صرفه جویی و رعایت سرانه مصرف در همه بخش‌ها می‌توان از شرایط سخت پیش‌رو عبور کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم گفت: بر اساس گفته مسئولان حوزه آب استان با توجه به وضعیت ذخیره سازی آب در سد ۱۵ خرداد که با کاهش شدید مواجه شده و حجم پرشدگی آن در روزهای پایانی سال گذشته حدود ۲۱ میلیون متر مکعب بود و همچنین برداشت حداکثری آب از چاه‌های داخل قم که دیگر توان افزایش برداشت را ندارد، در شرایط کنونی مهمترین منبع موجود تامین کننده آب شرب استان قم، آب انتقالی از سرشاخه‌های دز است که در این خصوص نیز نیازمند مدیریت روند مصرف و صرفه جویی هستیم.

در همین راستا، همه در حوزه مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی باید کمک کنند تا به سلامت از این وضعیت عبور کنیم و بتوانیم آب مورد نیاز استان را به خوبی تامین نماییم، البته برای کاهش مصرف آب در بخش‌های مختلف یاد شده راهکارهای متنوع و قابل اجرایی نیز تدارک دیده شده‌است که با عمل به آن‌ها می‌توان به هدف مورد نظر که همان مدیریت منابع آبی استان است، دست پیدا کرد.

یکی از مهمترین عوامل برای کاهش میزان مصرف آب در استان قم، اطلاع رسانی صحیح و ارائه هشدارهای لازم به اقشار مختلف در خصوص لزوم صرفه جویی برای پایداری منابع آبی است که در این زمینه شرکت آب منطقه‌ای قم با همکاری خبرگزاری‌ها و رسانه‌های استان، فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه