English

انتشار فراخوان دوسالانه ملی صنایع‌دستی «دستان»

دانشگاه بین‌المللی سوره فراخوان دومین دوسالانه ملی دانشجویی صنایع‌دستی «دستان» را منتشر کرد.

انتشار فراخوان دوسالانه ملی صنایع‌دستی «دستان»
به گزارش خبرگزاری موج

، معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه سوره ، با همکاری حوزه هنری و معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دومین دوسالانه ملی دانشجویی صنایع‌دستی «دستان» را برگزار می‌کند.

این دوسالانه با رویکرد کارآفرینی، نوآوری، هویت ایرانی- اسلامی، تعامل نظر و عمل، در قالب بخش‌های سرامیک و آبگینه، چوب و فلز از ۱۷ تا ۲۲ خردادماه برپا خواهد شد.

معرفی، حفظ و احیای ارزش‌های هنری و فنی صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران، استفاده از جدیدترین مفاهیم و مبانی طراحی به منظور بازنگری مفهوم زیبایی در آثار صنایع دستی عصـر حاضر، شناسایی استعدادهای جدید در راستای خلق و ارایه صنایع دستی متناسب با سبک زندگی معاصر، ترویج فرهنگ استفاده از پشتوانه‌های تاریخی و اصالت‌های ملی در میان نسل جدید، اهمیت دادن به فعالیت‌های گروهی و تخصص‌های میان رشته‌ای در رفع نیازهای روز صنایع دستی و توجه به مسئله مدیریت هنری در روند تولیدات و عرضه صنایع دستی با نگاه واقعی به وضعیت بازار مصرف از اهداف دوسالانه «دستان» است.

نوآوری و خلاقیت در طراحی و تولید محصولات صنایع‌دستی مبتنی بر زیست‌بوم ایرانی-اسلامی، تبیین جایگاه صنایع‌دستی خلاق فرهنگی در تثبیت، تقویت و ترویج زیبایی‌شناسی بومی در سبک زندگی ایرانی-اسلامی، بازنگری مفهوم زیبایی در آثار صنایع‌دستی عصر حاضر و تلاش جهت ارتقاء آن و ترویج فرهنگ استفاده از پشتوانه‌های تاریخی و اصالت‌های ایرانی-اسلامی در میان نسل جدید از سیاست‌های این دوسالانه است.

ثبت‌نام، تقاضای شرکت و ارسال تصویر آثار، فقط از طریق ‌سایت دوسالانه به نشانی artfest.ir امکانپذیر است.

شرکت در جشنواره برای تمامی دانشجویان کشور (و فارغ‌التحصیلانی که تاریخ دفاع آنها پس از شهریور ۱۴۰۲ باشد) و در تمامی مقاطع آزاد است.

تکنیک و شیوه‌ خلق و ارائه‌ آثار، آزاد است. حجم هر فایل ارسالی حداقل یک و حداکثر ۶ مگابایت و در قالب jpg-jpeg باشد. ارائه بیانیه هنرمند (statement) برای حضور هر اثر هنری در بخش نمایشگاهی در ۳۰۰ کلمه توصیه می‌شود.

ارسال و انتقال اثر به دبیرخانه و دریافت آن پس از پایان نمایشگاه، به عهده‌ هنرمند است. دبیرخانه‌ مسئولیتی در قبال هر گونه آسیب احتمالی (شکستن قاب، شکستن شیشه، آسیب به اصل اثر و...) که از طریق پست، پیک و ... ارسال می‌شود را ندارد.

محتوای آثار ارسالی تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران باشد. تبعات استفاده از تصاویر و یا ایده‌های دیگر هنرمندان به عهده هنرمند است.

آثار ارسالی باید صرفاً برای این دوسالانه طراحی و خلق شده باشد، دارای تعاریف محتوایی و متعارف «صنایع دستی» و شناسنامه (نام اثر، معرفی تکنیک، نام طراح، نام سازنده، تاریخ تولید و در صورت امکان روایتی جذاب و کوتاه از انگیزه تولید و مواد مورد استفاده شده) نیز باشد.

دبیرخانه مجاز است از آثار ارسالی برای امور نمایشگاهی، تبلیغاتی و انتشاراتی در هر شکل استفاده کند، ارسال اثر به دوسالانه به منزله قبول این اصل است.

هر هنرمند می‌تواند حداکثر پنج اثر در هر بخش ارسال کند و همزمان در همه بخش‌ها شرکت کند. تصویر آثار راه‌یافته به نمایشگاه در کاتالوگ دوسالانه منتشر خواهد شد.

ارسال کننده اثر به منزله صاحب اثر تلقی شده و در غیر این صورت چنانچه در مراحل مختلف دوسالانه ثابت شود که صاحب اثر فرد دیگری است، ضمن پیگیری حقوقی، اثر یا آثار ارسالی از دور رقابت حذف خواهد شد.

به تمامی هنرمندان راه یافته به مرحله نهایی دوسالانه، گواهی شرکت اهدا خواهد شد.تصمیم‌گیری در مورد مسائل پیش‌بینی نشده برعهده دبیرخانه دوسالانه است.

پس از جشنواره، آثار راه یافته به نمایشگاه توسط داوران قیمت‌گذاری و به فروش خواهند رسید، عواید حاصل از فروش هر اثر به میزان ۱۵درصد دبیرخانه و ۸۵ درصد صاحب اثر فی‌مابین آنها تقسیم می‌شود. مالکیت مادی و معنوی آثار برگزیده در اختیار دبیرخانه جشنواره است و آثار برگزیده مسترد نخواهد شد. چنانچه آثار برگزیده به فروش برسد مشمول این بخش خواهد شد.

قوانین ذکر شده الزام‌آور و ثبت‌نام در سایت و ارسال اثر به معنای پذیرش تمامی قوانین رقابت است و برگزارکننده مجاز به حذف آثار شرکت‌کنندگانی که قوانین را رعایت نکرده‌اند، است.

استفاده روش‌های دوستدار محیط زیست. توجه به معیارهای متعارف زیبایی در عصر حاضر متناسب با نیازهای سبک زندگی نسل امروز.

عملکرد و بهره‌وری بالاتر از محصولات و نمونه‌های موجود نوآوری در طراحی، تولید و ارائه آثار در بازار ضمن رعایت هویت و پشتوانه‌های فرهنگی و تاریخی ایران.

تامین نیازهای مادی و معنوی روز و تناسب با سلیقه و انتظار مصرف‌کننده معاصر.

در صورت امکان ارائه طرح‌های اولیه و معرفی مراحل پیش تولید گزارش مکتوب و مستند از روند تولید.

پیش‌بینی تکمیل محصول برای عرضه به بازار مصرف.

- مرحله اول: ارسال تصویر آثار و ارزیابی توسط هیات انتخاب .

- مرحله دوم: داوری اصل آثار و انتخاب برای حضور در نمایشگاه.

- مرحله سوم: داوری نهایی آثار و انتخاب آثار برگزیده.

نشست‌های تحلیلی و نقد پیرامون موضوعات روز صنایع دستی معاصر ایران با حضور استادان صاحب نظر، هنرمنـدان پیشکسوت، متخصصین و مدیران سازمان‌های مرتبط فرهنگی و هنری کشور با هدف انتقال تجربیات و آگاهی‌بخشی دانشجویان برنامه‌ریزی شده است که اطلاعات مرتبط با هر نشست متعاقبا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

داوری هر بخش به طور جداگانه و با درنظر گرفتن شاخص‌های ذکر شده در سیاست‌های دوسالانه صورت می‌گیرد.

- لوح تقدیر، تندیس دوسالانه ملی دستان و هدیه نقدی به مبلغ ۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال به نفرات اول هر بخش.

- لوح تقدیر و هدیه نقدی به مبلغ ۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال به نفرات دوم هر بخش.

- لوح تقدیر و هدیه نقدی به مبلغ ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال به نفرات سوم هر بخش.

دبیران دوسالانه

دبیر دوسالانه: سیدسعید رسولی

دبیر هنری: خدیجه پیریایی

دبیر اجرایی: شکوه صالحی

دبیر علمی: سیدسعید رسولی

اعضای هیات داوران همزمان با اعلام نتایج داوری نهایی در مراسم اختتامیه معرفی خواهند شد.

بر اساس تقویم اجرایی این دوسالانه آغاز ثبت‌نام از طریق سایت و ارسال تصاویر آثار از ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۴ است. همچنین ششم اردیبهشت ماه زمان‌بندی انتخاب اولیه آثار است که نتایج آن ۱۳ اردیبهشت ماه اعلام خواهد شد. دریافت آثار منتخب نیز ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت ماه اعلام شده است.

بر اساس گاهشمار، نمایشگاه این دوسالانه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود و این رویداد هنری از ۱۷ تا ۲۲ خردادماه در گالری آیه دانشکده هنر، دانشگاه بین‌المللی سوره و حوزه هنری برگزار خواهد شد. آیین معرفی برگزیدگان و اختتامیه آن ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ است.

تهران، ضلع جنوبی خیابان آزادی، نرسیده به خوش جنوبی، نبش کوچه کامیاران، گروه صنایع دستی دانشکده هنر دانشگاه سوره. تلفن: ۶۶۳۷۴۴۷۷-۰۲۱

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه