English

هند و آمریکا، میزبان فیلم‌های ایرانی شدند

دریافت جایزه از جشنواره‌ای در هند برای فیلم کوتاه «شوتی»، نمایش «آوای ابرها» در جشنواره‌ای در آمریکا، اکران فیلم مستند «کانون» با و نمایش و نقد «اینجا» در فرهنگسرای ارسباران، اهم اخبار سینمایی امروز هستند.

هند و آمریکا، میزبان فیلم‌های ایرانی شدند

به گزارش خبرگزاری موج،  فیلم کوتاه «شوتی» به کارگردانی شیوا طاهری و تهیه‌کنندگی آرش شیروانی موفق به دریافت جایزه بزرگ جشنواره بین‌المللی خاورمینه هلند/ Holland Mena Film Festival شد. این جشنواره با هدف تبادل فرهنگی میان سینمای خاورمیانه و شمال آفریقا و اروپا، در تاریخ ۵ و ۶ آوریل (۱۶ و ۱۷ فروردین) در شهر لاهه هلند برگزار شد.

«شوتی» پیش از این نیز با دریافت دیپلم افتخار از جشنواره میکروفاف Mikrofaf Film Festival در بلگراد، حضور موفقی در عرصه بین‌المللی داشت. در بیانیه داوران این جشنواره آمده است:

«هیات داوران تحت تأثیر رویکرد خلاقانه و موضوع واقع‌گرایانه فیلم قرار گرفت. تسلط بر فیلم‌برداری فوق‌العاده است. کارگردان با زبانی سینمایی و زیبا داستان خود را روایت می‌کند. سکوت‌های پرمعنا، خود روایت‌گر داستانی مستقل هستند و پیام این فیلم بسیار قدرتمند است.»

در این فیلم، بازیگرانی چون محمدعلی قویدل، مهین سیسی‌زاده، دانیال محمودنیا، فردین رحمان‌پور، افشین بخشش، پوریا فلاح‌پور و بازیگران خردسال محمد سوزایی و نوید بندری نقش‌آفرینی کرده‌اند.

 

«آوای ابرها» راهی آمریکا شد

فیلم کوتاه «آوای ابرها»، محصول مرکز فیلم جوان سوره، به کارگردانی محمد لطفعلی و نویسندگی و تهیه‌کنندگی هادی فیروزمندی در سیزدهمین حضور بین‌المللی، در بخش رقابتی بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فلسطینِ شیکاگو/ Chicago Palestine Film Festival به نمایش درمی‌آید.

این جشنواره ۱۲ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۵ (۲۳ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شیکاگو آمریکا برگزار می‌شود.

جشنواره فیلم فلسطین شیکاگو که سال ۲۰۰۱ تاسیس شد، به عنوان طولانی‌ترین جشنواره فیلم فلسطین در جهان، گواهی بر قدرت داستان‌سرایی مشارکتی است. این رویداد فرهنگی سالانه به عنوان بستری پویا برای نمایش روایت‌های غنی و متنوع سینمای فلسطین عمل و فضایی مناسب برای فیلمسازان، هنرمندان و مخاطبان فراهم می‌کند تا با داستان‌های جذابی که جنبه‌های چند وجهی زندگی فلسطینیان را بررسی می‌کنند، درگیر شوند.

این جشنواره از طریق مجموعه‌ای دقیق از فیلم‌های بلند، مستند و کوتاه، در پی تقویت درک عمیق‌تر از تجربه فلسطینیان است.

جایزه بهترین انیمیشن بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان مارانو (MARANO RAGAZZI SPOT FESTIVAL)، جایزه بهترین پویانمایی دومین جشنواره بین‌المللی فیلم صبح و دیپلم افتخار پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «"kinofestival" Light of the world» روسیه از جمله افتخاراتی‌ست که «آوای ابرها» برای حضور در جشنواره‌های بین‌المللی کسب کرده است.

بخش بین‌المللی این فیلم کوتاه برعهده مرکز بین‌الملل سوره است.

 

نمایش فیلم مستند «کانون» با حضور محمد مقدم

سی‌ و پنجمین برنامه‌ نمایش مستندهای ایرانشناسی به نمایش فیلم مستند «کانون» ساخته خاطره خدایی اختصاص دارد.

خاطره خدایی فیلم «کانون» را به عنوان پایان‌نامه دکترای خود در رشته فیلم در دانشگاه پاریس ۸ ساخته است. این فیلم به تأثیر کانون پرورش فکری بر سینمای هنری ایران می‌پردازد. پس از نمایش فیلم محمد مقدم، مستندساز، پژوهشگر، کارگردان انیمیشن به نقد و بررسی فیلم و سخنرانی درباره‌ی نقش و جایگاه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تاریخ فرهنگی ایران معاصر می‌پردازد. مقدم از دانش‌آموختگان کانون پروروش فکری است.

این برنامه به همت انجمن مستندسازان سینمای ایران و انجمن اشا و با همکاری سازمان نظام پزشکی کرج برگزار می‌شود و حضور در آن آزاد و رایگان است. علاقه‌مندان می‌توانند سه‌شنبه (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)، ساعت ۱۸ به سالن نظام پزشکی کرج مراجعه کنند و این مستند را ببینند.

 

نمایش و نقد «اینجا» در فرهنگسرای ارسباران

فیلم سینمایی «اینجا» ساخته‌ رابرت زمکیس محصول ۲۰۲۴ آمریکا، در ژانر درام، یکشنبه (۲۴ فروردین) ساعت ۱۸ در سالن فرهنگسرای ارسباران اکران و پس از آن با حضور کورش جاهد کارشناس و مدرس سینما نقد و بررسی می‌شود.

فیلم «اینجا» با میانگینِ امتیاز ۶.۵ از ۱۰ در وبگاه آی.ام.دی‌.بی imdb براساس رمان گرافیکی به همین نام نوشته ریچارد مک گوایر، ساخته شده‌ است. این فیلم از فناوری هوش مصنوعی مولد جدیدی به نام متافیزیک زنده Metaphysic Live برای تعویض چهره و پیری بازیگران در زمان واقعی هنگام اجرا به جای استفاده از روش‌های پردازش پس از تولید اضافی استفاده می‌کند.

فیلم اینجا پس از حضور در جشنواره‌های بین‌المللی متعدد موفق شد برنده ۲ جایزه و نامزد دریافت ۵ جایزه دیگر نیز شود . این فیلم داستان زندگی ریچارد (با بازی تام هنکس) و مارگارت (با بازی رابین رایت) را از زمان جوانی تا روزهای سالخوردگی آن‌ها و فراز و نشیب‌هایی که در طول این سال‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را به تصویر کشیده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه