بحران ریزگردها از زلزله هم بدتر است
معاون وزیر کشور گفت: ریزگردها یکی از مهمترین بحرانهای اخیر پیش روی کشور است و ما از این مشکل به عنوان ابربحران نام میبریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، اسماعیل نجار در کنگره ملی مدیریت بحران با رویکرد نظام سلامت ایران را کشوری حادثه خیز با ظرفیت بلایای طبیعی بالا عنوان کرد و ابراز داشت: از ۴۶ بلای طبیعی که در جهان شناخته شده، ۴۵ مورد آن در ایران محتمل است و اگر مدیریت بحران نداشته باشیم و به مردم هشدار ندهیم فجایع جبران ناپذیری رخ خواهد داد. رئیس سازمان مدیریت بحران خسارت مالی ناشی از زلزله را قابل جبران دانست و تاکید کرد: البته همین خسارت هم قابل توجه است، برای مثال برای ۱۲ ثانیه لرزش در زمین لرزه بم حدود ۲۱۰۰ میلیارد تومان از سال ۸۲ تا ۹۰ برای بازسازی این شهر هزینه شد.
معاون وزیر کشور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه حوادث و سوانح جادهای نیز از دیگر معضلات بحران در کشور است، یادآوری کرد: سالانه ۲۵ تا ۲۶ هزار نفر در حوادث جادهای کشور کشته میشدند که این رقم اکنون به ۱۸ هزار نفر در سال رسیده که هنوز عدد بزرگی است. به گفته این مسئول، زلزله فقط چند ثانیه رخ میدهد و همه پیامدهای آن مربوط به همان چند لحظه است، اما بحران ریزگردها ممتد است و پیامدهای آن سخت و طاقت فرسا که منشا آن از عراق است. به گفته این مسئول، احداث سد آتاتورک که ۴۸ میلیارد مترمکعب آب پشت آن ذخیره است در ایجاد چشمههای گرد و غبار شده مرید علت شده، زیرا آبی که
اکنون پش این سد است سالهای سال وارد هورهای عراق میشد و آنها را مرطوب میکرد. معاون وزیر کشور در ادامه از نقش ساخت و سازها در مدیریت بحران هم یاد کرد و گفت: بیمارستانها و ساختمانی میسازیم که در اثر زلزله تخریب میشود و یا در مسیل رودخانهها قرار دارد و بعد انتظار معجزه هم داریم. نجار پنج ویژگی مکان یابی، مصالح استاندارد، بررسی خاک، کارگر ماهر و نظارت را در ساخت و سازها موثر خواند و گفت: متاسفانه در برخی از نقاط شهرها و مناطق مسکونی ما در مسیلها ساخته شده است. سپس وقتی که در سیل ایلام سه نفر کشته شد ما مجبور شدیم به زمین و زمان جواب پس بدهیم.
ارسال نظر