استاندار کرمانشاه در نشست ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی:
بازارچههای مرزی کرمانشاه در انتظار توسعه، کمبود زیرساختها و موانع اداری
استاندار کرمانشاه در گزارشی از کمبود شدید زیرساختها در پایانهها و بازارچههای مرزی استان خبر داد و خواستار رفع موانع اداری و تخصیص اعتبار برای توسعه این مراکز شد، کمبود دستگاههای ایکسری، مشکلات جادهای و عدم تصویب طرح منطقه آزاد قصرشیرین از مهمترین چالشها هستند.

، منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه ، در نشست ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور طی گزارشی به تشریح وضعیت پایانهها و بازارچههای مرزی کرمانشاه پرداخت و بر لزوم توجه به توسعه زیرساختها و رفع موانع موجود در این حوزه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ما، استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه استان دارای ۶ پایانه و بازارچه مرزی است، گفت: "دو پایانه خسروی و پرویزخان، پایانههای رسمی مصوب و مورد تایید هر دو کشور ایران و عراق هستند. سه بازارچه مرزی شیخ صله، شوشمی و سومار نیز بر اساس توافق دو کشور و مصوبه هیئت دولت ایران ایجاد شدهاند، اما هنوز رسماً توسط دولت عراق اعلام نشدهاند. بازارچه تیلکو نیز با وجود تصویب در دولت، هنوز فعالیت رسمی خود را آغاز نکرده است."
حبیبی با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری استان در سال گذشته معادل ۳.۵ میلیارد دلار بوده است، افزود: "این رقم نسبت به سال ۱۴۰۲، ۱۵ درصد افزایش داشته است. استان کرمانشاه با دارا بودن بیشترین پایانه و بازارچه مرزی با کشور عراق، امکان جذب و عبور گردشگران و زائران عتبات عالیات را داراست و با قرار گرفتن در موقعیت ژئوپلیتیکی مناسب، امکان افزایش تا دو و نیم برابر ظرفیت تجاری و مسافری را در ۵ سال آینده دارد."
استاندار کرمانشاه در ادامه به اقدامات ضروری در بازارچههای مرزی و پایانهها اشاره کرد و گفت: "تهیه و نصب ۹ دستگاه آشکارساز (ایکس ری) در مرزهای استان ضروری است. در حال حاضر، در مرز پرویزخان فقط یک دستگاه ایکس ری وجود دارد که ظرفیت بسیار پایینی دارد، در حالی که طرف عراقی از شرایط به مراتب بهتری برخوردار است."
وی همچنین با تاکید بر اهمیت توسعه زیرساختهای جادهای استان، خواستار توجه ویژه به بهسازی، نگهداری و توسعه راهها شد. حبیبی توسعه پایانه های پرویزخان و خسروی را نیز خواستار شد و گفت که این پایانه ها نیازمند توسعه پارکینگها، آسایشگاهها و سایر موارد مورد نیاز هستند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه طرح جامع منطقه آزاد قصر شیرین هنوز به تصویب نرسیده است، تصریح کرد: "با توجه به اینکه این طرح مصوب نیست، اقدامات اساسی و اجرایی در آن منطقه امکانپذیر نیست."
وی در ادامه به قانون تجارت مرزی و سهم کولبری و ملوانی اشاره کرد و گفت: "پیشنهاد ما این است که نسبت سهم کولبری و ملوانی ۵۰-۵۰ شود و سهم استان کرمانشاه نیز از ۲۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش یابد."
حبیبی در پایان خواستار افزایش سهمیه کاروانهای عتبات عالیات از مرز خسروی و توسعه پارکینگهای خودرویی سواری برای میزبانی از زائران اربعین در مرزهای خسروی و سومار شد. وی همچنین بر لزوم اخذ اختیار قانونی برای استفاده از منابع درآمدی و هزینه کرد در زیرساختهای مرزی تاکید کرد.
استاندار کرمانشاه ابراز امیدواری کرد با همکاری گمرک، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، وزارت امور خارجه و سازمان حج و زیارت، اتفاقات خوبی در مرزها، پایانههای مرزی و بازارچههای استان رقم بخورد.
ارسال نظر