English

روحانی در جلسه هیات دولت:

قهر با صندوق رأی مشکلی را حل نمی‌ کند/ مشکلات با صندوق رأی حل می‌شود

رئیس جمهور تأکید کرد: قهر با صندوق رأی هیچ مشکلی را برای ما حل نمی کند. ممکن است برخی از افراد بگویند که رفتن به پای صندوق های رأی برای آنان خیلی سخت و مشکل است که بنده به این افراد می گویم اشکالی ندارد و با هر گونه سختی و اکراه هم که شده پای صندوق رأی بروید.

قهر با صندوق رأی مشکلی را حل نمی‌ کند/ مشکلات با صندوق رأی حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری موج، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌ جمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیات دولت اظهارکرد: همیشه روز انتخابات برای ما مهم و سرنوشت‌ ساز بوده است. در این انتخابات به تعبیر رهبر انقلاب ممکن است در بررسی احراز صلاحیت‌ها ظلمی صورت گرفته باشد و در جریان تبلیغات انتخاباتی هم حتما ظلم‌هایی اتفاق افتاده است اما همه باید خود را به رفع آن ظلم‌ها، موظف بدانیم و این کار شدنی است.

روحانی با بیان اینکه به نظر من، مردم بزرگ ایران در طول این ۸ سال، بار مسئولیت سنگینی را بر دوش داشتند و در مراحل مختلف این مسئولیت را به خوبی انجام داده‌اند، افزود: این بر ما لازم و واجب است که کار، فداکاری و موفقیت را به خوبی برای مردم تشریح کنیم.

وی اضافه کرد: باید ترسیم کنیم که اگر با رهبری، رهبر معظم انقلاب و ارشادات ایشان و حضور و حمایت مردم و تدبیر دولت نبود و برجام تحقق پیدا نمی‌کرد همان وضع و همان سیر ادامه پیدا می‌کرد، شما در نظر بگیرید که در سال ۹۳ و ۹۴ ما چه وضعی داشتیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در این صورت، صادرات نفت به طور کلی قطع می‌شد چون هر شش ماه به شش ماه، یک بخش از صادرات نفت قطع می‌شد، اظهار داشت: روابط بانکی ما نیز که با دنیا قطع بود و مردم با یک شرایط بسیار سختی مواجه می‌شدند.

برجام سند کار بزرگ ملت ایران است

روحانی گفت: مسئولان امر این را باید در یک سند ترسیم کنند که اگر برجام نبود، در سالهای بعد چه می‌شد. این سند کار بزرگ ملت ما هست.

وی خطاب به دولتمردان، افزود: سند دومی که باید ترسیم شود این است که اگر برجام در سال ۹۷ توسط فردی که دارای بیماری روانی بود و متاسفانه در آمریکا مسئولیت کاخ سفید را به دست گرفته بود، اگر این بیمار روانی نمی‌آمد و آدم سالمی رییس‌جمهور می‌شد و روند سال ۹۴ و ۹۵ اگر ادامه پیدا می‌کرد، ترسیم این وضعیت از لحاظ اقتصادی کار سختی نیست.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: شرایطی که سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ داشتیم، را در نظر بگیریم و با همان شرایط ترسیم کنیم که وضعیت رشد اقتصادی و وضع تورم چه می‌شد؟، نقدینگی به کجا می‌رفت؟، اشتغال چه می‌شد؟. این خیلی ساده است و این سند دومی است که باید در اختیار مردم قرار بگیرد تا مردم بدانند که اگر جنایت آمریکا نبود چه می‌شد.

روحانی تاکید کرد: در ایام تبلیغات انتخابات کسی از جنایت آمریکا هم نزد یک نفر اسمی از ترامپ نبود مثل اینکه ما وسط جنگ تحمیلی بودیم و می‌خواستیم انتخاباتی برگزار کنیم کسی می‌خواست علیه امنیت ایران صحبت کند، اسم جنگ و صدام را نمی برد. این حرف، منطقی بود؟

وی افزود: در شرایطی که یک جنایتکاری آمده اقدام تروریستی انجام داده و جنگ اقتصادی توام با تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران انجام داده است. یعنی حتی در دارو و مواد غذایی هر دو با هم بوده است.

رئیس‌جمهور افزود: چند روز پیش مقامی در سوئیس اعلام کرد که با «بایدن» ملاقات کرده است و رئیس جمهور آمریکا گفته است که اگر سوئیس می‌خواهد در زمینه دارو و غذا اقدامی کند، ما مخالف نیستیم.

روحانی تاکید کرد: بعد از سه سال و نیم، تازه رئیس جمهور جدید آمریکا که باید در اولین لحظه، دستور می داد همه‌ تحریم های تروریستی، فورا قطع شود، تازه بعد از چند ماه می گوید، از لحاظ ما بلامانع است.

وی اظهار داشت: سند دیگری که باید توسط همین دولت نوشته و منتشر شود و همه ببینند، این است که از سال ۹۷ تا امروز چه خسارت‌هایی در اثر اقدام تروریستی آمریکا و جنگ اقتصادی به مردم ایران تحمیل شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه دستگاه‌ها می‌توانند این را بنویسند، گفت: وزارت نفت، صنعت، راه و شهرسازی و همه وزارتخانه‌های مربوطه می‌توانند بنویسند که در این مدت خسارات مستقیم و خسارت غیرمستقیم ما چقدر بوده است. مثلا سه سال ما نتوانستیم نفت و میعانات خودمان را در بازار بفروشیم و چقدر به ما خسارت وارد شده است.

تحریم نبود حداقل ۶۰ میلیارد دلار اعتبار از کشورهای دیگر می‌گرفتیم

روحانی افزود: این روشن است که ما چقدر می‌توانیم نفت صادر کنیم و قیمت نفت نیز معلوم است. می‌توان این ها را محاسبه کرد. در بخش‌های دیگر نیز می توان ضربه غیرمستقیم را محاسبه کرد. اگر تحریم و جنایت ترامپ نبود حداقل ۵۰- ۶۰ میلیارد دلار اعتبار از کشورهای دیگر می‌گرفتیم و در اینجا سرمایه‌گذاری می‌شد

وی تصریح کرد: کسی باید توضیح بدهد، تا می‌خواهند توضیح دهند، می‌گویند با بیرون، کار نداریم! خیلی جالب است! ۲۸ مرداد را چه کسی برای ما درست کرد؟ بیرون بود یا داخل؟ بیرون، ۲۸ مرداد را برای ما درست کرد. در جنگ جهانی دوم چه کسی آمد کشور ما را اشغال کرد؟، از بیرون آمدند اشغال کردند. در جنگ تحمیلی ۸ ساله مگر از بیرون نیامدند؟ از بیرون جنایتکاران وارد کشور ما شدند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه جنایتکار را باید نشان بدهیم و بگوییم صدام یا ترامپ با ما چه‌کار کرده‌اند، گفت: اگر سکوت کنیم و بگوییم در جنگ ۸ ساله ما کاری به بیرون نداریم. حالا صدام حمله کرده و ما کاری به بیرون نداریم. بحث ما داخل است، در داخل بحث کنیم که آیا نیروها خوب تجهیز شده‌اند یا نشده‌اند، خوب جنگیده‌اند یا نجنگیدند! ما کاری به آنها نداریم.

روحانی گفت: مساله مهمی است که ما در این مقطع جای نفت، از پتروشیمی و فولاد استفاده کردیم چون برای وارد کردن کالا و دارو به درآمد ارزی نیاز داشتیم و عمدتا پتروشیمی و فولاد ارز را به صحنه آورد و توانست کشور را اداره کند.

وی تصریح کرد: یک کسی بیاید بگوید، در این سه سال و نیم، دولت چگونه توانست کشور را اداره کند. عجیب است در تبلیغات چند روزه، کسی نیامد و بگوید در شرایط جنگ اقتصادی و بسته شدن تمام دروازه ها برای کشور، چگونه ملت توانست نفس بکشد.

دیگران جای ما بودند امروز سایه همه قطعنامه‌های فصل ۷ بر سرکشور بود

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ملت رنج فراوان برد، اظهار داشت: سختی‌های بسیار زیادی کشیدند، اما در عین حال توانستند با مقاومت در مقابل دشمن ایستادگی کنند. این مقاومت ملت است که امروز آنها آمده‌اند سر به زیر در وین با ما مذاکره می‌کنند.

روحانی تصریح کرد: این نکته را هم مردم بدانند اگر دولت دوازدهم نبود و دیگران جای ما بودند، حتما امروز در فصل ۷ سازمان ملل متحد، همه قطعنامه ها روی سرمان ریخته بود؛ شک نکنید.

وی با بیان اینکه ما مشکلات و تهدیدات را به فرصت تبدیل کردیم، افزود: یک روزی بود ما هم ناچار بودیم، بنزین وارد کنیم و بنزین ناسالم پتروشیمی به مردم بدهیم. ما کاری کردیم مردم در بنزین خودکفا باشند و روی پای خودشان بایستند، به گونه ای که امروز یکی از صادرکننده های مهم بنزین هستیم و بنزین ما بنزین یورو ۴ است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ۷۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در روز تحویل مردم می‌شود، یعنی بنزین صادر شود و بنزین وارد نشود و از پول این بنزین یک کمک معیشتی جدید برای ۶۰ میلیون نفر پیش‌بینی کنیم.

روحانی با بیان اینکه نمی‌خواهم بگویم این طراحی فقط مخصوص دولت بوده است، اظهار داشت: روسای سه قوه با هم تصمیم گرفتند و از مقام معظم رهبری کمک گرفتیم. اما در عین حال یک تهدید را تبدیل به یک فرصت بزرگ کردیم و این مسئله، مسئله مهمی است.

وی گفت: دیروز بانک مرکزی، گزارش رشد اقتصادی سال ۹۹ را برای من فرستاد. رشد اقتصادی سال ۹۹ یکی از افتخارات این دولت است. سال ۹۹ در بسیاری از کشورهای مهم و پیشرفته، رشد اقتصادی آنها منفی بوده است، گاهی ۳- و یا ۱۰- و حتی ۱۵- بوده است.

رشد اقتصادی، آمریکا را به وین آورد

رئیس‌جمهور گفت: رشد اقتصادی ۳.۶ درصد یکی از افتخارات بزرگ کشور ایران در این شرایط سخت است و این مسائل مهم است که آمریکا را به وین آورده است. رشد اقتصادی، رشد صنعت کشور، رشد فعالیت های زیربنایی، رشد صادرات بنزین و فرآورده ها از جمله مسائلی است که باعث شد آمریکایی ها به وین بیایند. آمریکا با فشارهای خود به دنبال آن بود که نظام جمهوری اسلامی را سرنگون کند و ما را به فروپاشی اقتصادی برساند.

روحانی بیان کرد: در زمینه کرونا هم در مقایسه با کشورهای دیگر اقدامات بسیار بزرگی انجام دادیم و مدافعان سلامت، شرکت های دانش بنیان و صنعتگران زحمات زیادی در این زمینه کشیدند. ما در دوران کرونا موفق شدیم تخت های ویژه بیمارستانی را علیرغم جنگ اقتصادی به دو برابر افزایش دهیم.

تحریم نبودیم، ۱۳ هزار تخت بیمارستانی را افتتاح می کردیم

وی اظهار داشت: در این هفته هم افتتاح های فراوانی در بخش بیمارستانی خواهیم داشت و اگر تحریم نبود، در همین روزها ۱۳ هزار تخت بیمارستانی را افتتاح می کردیم. ۱۳ هزار تخت بیمارستانی آماده است اما تجهیزات آن به دلیل نبود ارز در زمان لازم آماده نشده و ما به همین دلیل تا حدی عقب هستیم.

رئیس‌جمهور افزود: در این ایام ظلم بزرگی به تحول در بخش سلامت شد و بعد هم حرف های عجیب و غریب زدند و گفتند که مقام معظم رهبری فقط به این دولت اجازه داد تا با آمریکا مذاکره کند. این در حالی است که مقام معظم رهبری فرمودند که قبل از این دولت هم اجازه داده بودند که با آمریکا مذاکره شود. در عمان مذاکره می کردند. چرا ما دروغ می گوییم و حرف راست نمی زنیم و حرف ها را بالا و پائین می‌کنیم؟

روحانی گفت: حرف بنده به این افراد آن است که شما که اجازه داشتید و هفت سال رفتید و آمدید، چه چیزی جز قطعنامه های تحریم به دست آوردید؟ همه هم به گونه ای صحبت می کنند که گویی در این کشور هیچ مسئولیتی نداشتند. بسیاری از آقایانی که امروز در رسانه ها حرف می زنند، صاحب مسند حکومتی هستند و در بخش خودشان پاسخ دهند و اگر مشکلی در نظام وجود دارد، آنها هم باید پاسخگو باشند.

وی اظهار داشت: شما دیدید که FATF به آنجا رفت و چه مشکلاتی برای ما ایجاد شد. ریسک پذیری کشور را بالا برد، روابط بانکی ما را دچار مشکل بیشتری کرد و حالا یک چیزی هم طلبکارند و خیلی جالب است. مردم ما در طول این مدت ایستادگی و مقاومت کرند و نتیجه مقاومت مردم این است که در زمستان ۹۹ به آمار اعجاب انگیزی دست یافتیم و مهمترین رشد اقتصادی در این فصل اتفاق افتاد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: رشد ناخالص داخلی ما در این فصل ۷.۷ است و این نشان می دهد که کارگران، کشاورزان، مهندسین، مدیران و همه مسئولان کار و تلاش می کنند و باعث شدند که ما به این نقطه بسیار عالی برسیم.

روحانی تصریح کرد: تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ما در فصل سوم سال ۹۹، ۲.۲ و در فصل چهارم ۸.۴ بوده است. همچنین در مجموع ۲.۵ درصد رشد مثبت در تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سال گذشته داشتیم و این کار بسیار بزرگی است که در شرایط جنگ اقتصادی توانستیم به خوبی انجام دهیم.

وی متذکر شد: روز گذشته در جلسه دولت الکترونیک، گزارش هایی ارائه شد که واقعا افتخارآمیز بود. همچنین در این جلسه تصمیماتی برای دولت الکترونیک اتخاذ شد. تبادل اطلاعاتی که در دولت یازدهم و دوازدهم با دولت الکترونیک انجام شده، در سال گذشته ۱.۲ میلیارد بوده است و پیش بینی های ما این است که در سال جاری به ۲.۵ میلیارد می رسد.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: ما آمارهای زیادی در زمینه میزان خدمات الکترونیک دریافت کردیم و بسیار ارتقاء یافته است. دولت الکترونیک و انقلاب دیجیتال در شرایط کرونا به ما بسیار کمک کرد.

روحانی اضافه کرد: امروز می بینیم که بچه های پیش دبستانی ما قبل از اینکه قلم را بتوانند روی کاغذ ببرند، با کیبورد طراحی انجام می‌دهند. این سواد دیجیتال و سواد جدیدی که ایجاد شده است، بسیار خوب است و در آینده و زمانی که این بچه ها به مقطع دبیرستان برسند، شغل دارند. با این روند آنان می توانند کسب و کار زیادی داشته باشند و حتی مهندسی ساختمان را اگر این روند طی شود، از مهندس امروز هم دقیق تر انجام خواهند داد.

مردم در انتخابات شرکت کنند

وی ادامه داد: مردم ما کار بزرگی در طول هشت سال گذشته به ویژه در این سه سال و نیم جنگ تحمیلی اقتصادی انجام دادند. توقع ما از مردم این است که یک کار بزرگ دیگر انجام دهند مبنی بر اینکه روز جمعه ۲۸ خرداد در انتخابات حضور یابند. اینکه ما نقد یا گله ای داریم، سر جای خودش و هر کسی ممکن است انتقاداتی داشته باشد اما جمهوریت را همه باید پاس بداریم و جمهوریت یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب ماست و یکی از یادگارهای امام راحل است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: همچنین جمهوریت یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری است و نگذاریم جمهوریت ما صدمه ببیند. اگر ما از هر فرد، نهاد و حتی دولت گله ای داشته باشیم، آیا راه این است که با صندوق رأی قهر کنیم؟ راهش این نیست و ما راه های بهتری داریم.

قهر با صندوق رأی مشکلی را حل نمی‌کند

روحانی تأکید کرد: قهر با صندوق رأی هیچ مشکلی را برای ما حل نمی کند. ممکن است برخی از افراد بگویند که رفتن به پای صندوق های رأی برای آنان خیلی سخت و مشکل است که بنده به این افراد می گویم اشکالی ندارد و با هر گونه سختی و اکراه هم که شده پای صندوق رأی بروید. حضور در انتخابات در این شرایط استحکام نظام ماست و قدرت ما را بیشتر می کند.

وی ادامه داد: اینکه مردم پای صندوق های رأی نروند، چه خاصیتی دارد؟ به هر حال انتخابات تمام و فردی انتخاب می شود و به عنوان رئیس دولت کار خود را آغاز می کند و باید بدانیم آثار عدم مشارکت در انتخابات چیست. بهتر است با عقل و وجدان خودمان این موضوع را بررسی کنیم و ببینیم راهش چیست.

رئیس‌جمهور گفت: اگر مشکلی وجود دارد، راه حل آن مشکل حضور پای صندوق های رأی است. ما باید باز هم به اصل ۵۹ قانون اساسی متوسل شویم و در انتخابات شرکت کنیم. همه گله هایی که ما داریم، برخی از این مشکلات توسط دولت، بخشی توسط مجلس و بخش دیگر توسط نهادهای دیگر حل می شود.

مشکلات بزرگی که در ذهن شما می آید، در آخر با صندوق رأی حل می شود

روحانی متذکر شد: مشکلات بزرگی که در ذهن شما می آید، در آخر با صندوق رأی حل می شود. قانون اساسی منشور مهم ملی ماست. همه ما باید قانون اساسی را پاس بداریم. نمی شود یک اصل قانون اساسی را پاس بداریم و یک اصل دیگر را کنار بگذاریم.

وی تصریح کرد: ممکن است شما بگویید ما می خواستیم افراد دیگری در انتخابات باشند، اما آنان در این انتخابات نیستند. باید بین کسانی که در حال حاضر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هستند یک نفر را که به ما نزدیک تر است، انتخاب کنیم. ممکن است صد درصد مورد قبول ما نباشد اما آن کسی که به ما نزدیک تر است را باید انتخاب کنیم و در انتخابات حضور پیدا کنیم.

رئیس‌جمهور گفت: انتخاباتی که سرد باشد و مردم در آن حضور نداشته باشند و پای صندوق های رأی ما خلوت باشد، بدانید که ما و کشورمان هیچ نفعی نمی‌برند. انتقادات ما راه حل دارد. همه مشکلات را در نهایت باید از طریق صندوق رأی حل کنیم و راه دومی، برای حل مسائل وجود ندارد.

روحانی خطاب به مسئولان اجرایی برگزاری انتخابات، گفت: صندوق رأی، صندوق امانت مردم است. آرای انتخابات حق الناس است. نبایدبگذاریم که حتی یک رأی جابجا و کم وزیاد شود. همه مسئولان ما متعهد هستند و می دانند که این وظیفه بسیار سنگین است و باید دقت کنند تا از تمام آراء حفاظت و حراست شود.

به رأی مردم احترام می‌گذاریم

وی افزود: امیدوارم جمعه بسیار خوبی پیش رو داشته باشیم و ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به عنوان یکی از این روزهای بزرگ در تاریخ کشورمان ثبت شود. امیدوارم هرچه رضای خداوند و خواست مردم است، محقق شود. ما به رأی مردم احترام می گذاریم.

رئیس‌جمهور متذکر شد: بنده تردیدی ندارم که تا پایان دولت تدبیر و امید، هم شرایط کرونا بهتر و کنترل خواهد شد، در خشکسالی ما تمام تلاش خود را انجام می دهیم، البته سال بسیار سختی در این زمینه داریم و در این ۵۰ سال اخیر، سخت ترین سال است. البته وزارت نیرو تمام تلاش خود را انجام می دهد و علیرغم همه این شرایط سخت هر روز یک افتتاح را انجام می دهیم. روز گذشته نودمین تصفیه خانه فاضلاب افتتاح شد، هر روز یک سد افتتاح می کنیم و کارها انجام می شود.

در نقطه پایان تحریم هستیم اما نمی دانم این قلم تا حدی کند شده است

روحانی خاطرنشان کرد: ما در نقطه پایان تحریم هستیم اما نمی دانم این قلم تا حدی کند شده است. دو کلمه باقی مانده تابه نقطه و پایان تحریم برسیم. دعا کنید این قلم به حرکت درآید و ان شاءالله تا پایان این دولت این مشکل حل شود.

وی در پایان گفت: امیدواریم دولت با مهار کرونا، کمترین خسارت خشکسالی، پایان یافتن تحریم ها و شرایط اقتصادی مناسب، در اختیار دولت آینده قرار گیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    اکراه از وضعیت موجود و سخت بودن معیشت مردم که عرضه درست کردن مشکلات را نداشتین، باعث قهر کردن ازصندوق نمی شود.

  • ناشناس

    یکی به این بگه خواهشن دهنشو ببنده، بنده میروم پای صندوق رای نه چون این مردک گفت بلکه به عشق شهدا و انقلاب و سرزمین میروم

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه