چرا ۲۹ فروردین در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز ارتش نام گرفت؟
در دومین نامگذاری روزها در نظام جمهوری اسلامی ایران، ۲۹ فروردین از سوی امام خمینی به عنوان روز ارتش نامگذاری شد که نشان از حمایت قاطع ایشان از عملکرد و ساختار نیروی انسانی این نیروی نظامی در بحبوحه انقلاب داشت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، به دنبال خروج شاه از ایران در بهمن ۵۷ و ورود امام خمینی به کشور، ارتش به عنوان تنها ساختار نظامی و امنیتی ایران به سرعت به انقلاب پیوست و همین مساله نقش مهمی در تسریع پیروزی این جریان عظیم اسلامی داشت. عدم مقابله سربازان با تظاهرکنندگان از یک سو و پیوستن تعداد قابل توجهی از فرماندهان ارتش به خیل انقلابیون منجر به آن شد تا امام خمینی در بحبوحه فشارهای روانی برای انحلال این شاکله نظامی، با قاطعیت هرچه تمامتر ضمن تاکید بر حفظ ارتش روز 29 فروردین را در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز ارتش نامگذاری کنند. اهمیت این نامگذاری علاوه بر تاثیری که بر انسجام و عملکرد ارتش در مواجه با ضد انقلابیون مسلح داشت، به دلیل دومین نامگذاری پس از انتخاب ۲۲ بهمن به عنوان روز پیروزی انقلاب، در تقویم جدید مردم ایران بود.
چرا ۲۹ فروردین؟
پس از ورود امام خمینی به ایران در ۱۲ بهمن ۵۷، ۱۹ فروردین همافران نیروی هوایی ارتش با رهبر انقلاب بیعت کردند که عکس تاریخی این مراسم از مهمترین و اصلی ترین عکس ها و تصاویر پیروزی این حرکت بزرگ به شمار می رود. در ادامه این روند ارتش برای اولین ماموریت خود پس از سرنگونی رژیم پهلوی، یگانی را به منطقه ترکمن صحرا و در نزدیکی مرزهای شوروی سابق اعزام کرد تا با گروهک های چپی که در تلاش برای خودمختاری این منطقه بودند مبارزه کند.
تقابل ارتش با منافقین و گروهک های برانداز در کردستان و آذربایجان و سرکوب این شورش ها باعث شد تا دشمنان برای تضعیف توان دفاعی کشور و انقلاب، موضوع انحلال ارتش به بهانه ماهیت امپریالیستی آن را طرح کنند. این جنگ روانی و تاکید بر ایجاد ارتش خلقی و بی طبقه توحیدی سبب شد تا شهید سپهبد ولی الله قرنی اولین رییس ستاد مشترک ارتش در نامه ای استعفای خود در روزهای اول فروردین 1358 را به امام خمینی (ره) تقدیم کند.
کمتر از یک ماه بعد، سپهبد قرنی توسط گروهک فرقان ترور شد و به شهادت رسید تا علاوه بر آثار جنگ روانی سنگینی که بطور مستقیم و غیر مستقیم توسط دشمنان خارجی، طیف ضدانقلاب، منافقین، حزب توده و عناصر ناآگاه در ارتش جریان داشت، بی انضباطی، سستی و عدم تمکین از فرماندهان نیز به مشکلات ارتش اضافه شود.
در این شرایط فرماندهان وقت ارتش جمهوری اسلامی ایران از امام (ره) خواستند ایشان فرماندهی خود بر کل نیروهای مسلح را مجدداً اعلام نمایند تا با استفاده از این حکم حکومتی قوام و انضباط بر ارتش برگردد. امام خمینی نیز (ره) با صدور پیامی تاریخی در تاریخ 29 فروردین سال 58 خطاب به ملت ، سنگ بنای روز ارتش را گذاشتند و از فرماندهان ارتشی خواستند در این روز در شهرستانهای بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ ایران و حضور خود را براى فداکارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى کشور اعلام کنند.
با پیام تاریخی و حیات بخش امام خمینی (ره) در سال 1358 ارتش تولدی نو یافت و به عنوان اولین بازوی نظامی انقلاب در مسیرهای خست و دشوار رشد و پیشرفت نظام، تا امروز فعال و پر توان ادامه حیات دهد.
در واقع نامگذاری 29 فروردین به نام روز ارتش از سوی امام خمینی، پاسخی به وفاداری ارتشیان به آرمان های انقلاب اسلامی بود و این حمایت قاطعانه از ارتش، موجب خلع سلاح بدخواهان و شکست توطئه مخالفان نظام برای انحلال این سازمان نظامی قدرتمند شد که در نهایت به بالندگی روحیه خودباوری و خوداتکایی در نیروهای مسلح منجر گردید.
رویکرد اتکا به خود در راستای تقویت یک سازمان نظامی موثر، تا امروز ادامه دارد و در این مسیر تحریم های مختلف اقتصادی، سیاسی، تجاری و نظامی غرب علیه جمهوری اسلامی عزم فرماندهان ارتش را برای ارتقا توانمندی از طریق سرمایه های داخلی بیشتر کرد.
دستاوردهای دفاعی ارتش در یک سال گذشته
در همین خصوص هر ساله تعدادی از دستاوردهای جدید ارتش به نمایش گذاشته می شود که در بهمن سال 96 نیز به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب بخشی از این دستاوردها رسانه ای شد که شامل طیف وسیعی از سامانه آزمایشگر اژدرهای سبک زیرسطحی، اتوپایلوت دیجیتال، سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها، قایق بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور، بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا، پوششهای نانویی، آزمایشگر موشک رعد، خودروی مکران و شبیهساز بازی جنگ می شود.
نیروی هوایی
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول این سالها، علاوه بر آنکه جنگندههای «آذرخش» و «صاعقه» را ساخته و عملیاتی کرده است، در نظر دارد جنگنده «قاهر ۳۱۳» که توانایی حمل و شلیک ۶ موشک هوا به هوا را دارد را نیز به ناوگان هوایی کشور اضافه کند؛ جنگندهای که این روزها مشغول انجام تمرینهای نهایی و تستهای زمینی و هوایی است.
راهاندازی سیستم تصویری بومی «شبیهساز فانتوم»، بازآماد یک جنگنده «سوخو ۲۴» و یک هواپیمای «ایلوشین»، تولید جک هواپیمای ایلوشین، سوختگیری سوخو از سوخو در ارتفاع پست برای نخستین بار، تجهیز جنگندههای F-۷ به موشک و تسلیحات جدید و همچنین افتتاح چندین باند پروازی در سراسر کشور، از دیگر اقدامات و دستاوردهای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی به شمار می رود.
نیروی دریایی
ناوشکنهای «جماران» و «دماوند»، مهمترین دستاوردهای دفاعی ایران اسلامی در عرصه دریایی محسوب میشوند؛ شناورهایی مدرن و پیشرفته که آبروی جمهوری اسلامی ایران در آبهای منطقهای و بین المللی شدهاند و این در حالی است که ناوشکنهای «سهند» و «سینا» که نمونه پیشرفتهتر دو ناوشکن قبلی است، بهزودی عملیاتی خواهد شد. همه این دستاوردهای دفاع دریایی وقتی در کنار بومی کردن صنایع دفاعی غیرایرانی قرار میگیرد (نظیر آنچه برای ناو «خارک» و زیردریایی «طارق» رخ داد)، محاسبه قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را برای دشمنان، دوچندان سختتر خواهد کرد.
عملیاتی کردن ناو موشکانداز «سپر» در آبهای شمالی کشور، نصب رادار کنترل آتش «ثامن» بر روی ناوهای موشکانداز، اعزام ناوگروههای ۴۷، ۴۸، ۴۹ و ۵۰ به آبهای آزاد و اسکورت بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ کشتی ایرانی و غیرایرانی، عملیاتی کردن موشک قدیر، الحاق یک فروند F-۲۷ و یک بالگرد به یگان هوادریای منطقه دوم دریایی جاسک و همچنین راهاندازی سامانههای «مرصاد»، «اتوپایلوت دیجیتال»، «سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها»، «پروژه دماوند»، «ناو آموزشی خلیج فارس»، «پوششهای نانویی»، «آزمایشگر موشک رعد»، «پروژه نقش»، خودروی تاکتیکی مکران ۹۲۱، از جمله اقدامات و دستاوردهای دفاعی نیروی دریایی ارتش در سی و نهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی بود.
نیروی زمینی
طراحی و ساخت تانکهای «ذوالفقار ۱ و ۳»، «مبارز»، «سفیر»، «صمصام»، «تیام»، «کرار»، اسلحههای تکتیرانداز «شاهر»، «باهر» و «حیدر»، نصب سامانه دید در شب بر روی اغلب بالگردهای هوانیروز و همچنین بهروزرسانی گسترده ادوات رزمی و زرهی، از جمله اقدامات و دستاوردهای ارزشمند نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به حساب میآید.
رونمایی از سامانههای حیدر ۷، حیدر ۴۴، حیدر ۴۱ و خودکفایی کامل در صنعت قطعهسازی نیز از جمله اقدامات و دستاوردهای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۶ یعنی سی و نهمین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر