معاون وزیر کشور در پاسخ به موج اعلام کرد:
لایحه سازمان های مردم نهاد تضمین مشارکت های مردمی
معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور اظهار کرد: لایحه قانون سازمان های مردم نهاد خلاء های دستور نامه موجود را جبران می کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، کمال اکبری به مناسبت هفته سازمان های مردم نهاد در نشست خبری سازمان های مردم نهاد را به چشمان بیدار جامعه تعبیر کرد و گفت: خبرنگاران هم پویاترین بخش جامعه هستند که می توانند به جامعه کمک کنند.
وی افزود: مشارکت اجتماعی یکی از محوری ترین نیازهای جامعه است و سازمان های مردم نهاد بهترین قالب برای توسعه و گسترش مشارکت اجتماعی هستند و در سطح ملی و بین المللی فعالیت می کنند و این سازمان ها حضور داوطلبانه ای برای خدمت در جامعه دارند و با رویکردهای مختلفی در حوزه های اجتماعی، محیط زیست، امور فرهنگی، امور ورزشی، امور بهداشت و سلامت و انجمن های حمایتی از بیماران مختلف که نیازمند مشارکت اجتماعی هستند، فعالیت می کنند.
معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور اظهار کرد: قریب به چهار هزار سازمان مردم نهاد در سراسر کشور داریم که فعالیت می کنند و ۸۶ درصد از سازمان های مردم نهاد فعال هستند و ۱۴ درصد فعالیت کمی دارند.
اکبری به مسئولیت های وزارت کشور در مورد سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و افزود: وزارت کشور به دلیل مسئولیت خود در ساماندهی سازمان های مردم نهاد کارگروه مشارکت های اجتماعی را تشکیل داد و پیش نویس لایحه قانون سازمان های مردم نهاد با کمک نمایندگان این سازمان ها تنظیم شده و به هیئت دولت این لایحه را ارسال کردیم و امیدوارم با دغدغه نمایندگان این قانون به زودی تصویب شود.
وی افزود: بر اساس آئین نامه این قانون در دستور کار هیئت وزیران است و و وقفه ای در بررسی آن نخواهد بود.
معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور از فعالیت سازمان های مردم نهاد در توسعه حقوق شهروندی خبر داد و گفت: بر اساس یک شیوه نامه نظارت بر اجرای حقوق شهروندی بر عهده سازمان های مردم نهاد است و در استان ها نیز چهار سازمان مردم نهاد بر این قانون نظارت دارند.
اکبری به مداخلات اجتماعی سازمان های مردم نهاد نیز پرداخت و ادامه داد: در سال گذشته از ۶۰۰طرح و پروژه در قالب کنترل آسیب های اجتماعی حمایت کردیم و این مداخلات موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود و ما هیچ حمایت مالی از این سازمان ها نخواهیم داشت و در قالب پروژه های مشترک با سایر سازمان ها این فعالیت آنها شکل می گیرد.
وی به آموزش فعالان سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و گفت: امیدواریم سازمان های مردم نهاد با آموزش کار خود را تعمیق بخشند و خودشان محور آموزش را در دستور کار خود قرار دهند.
معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور با تأکید بر فعالیت بین المللی سازمان های مردم نهاد بیان کرد: با همکاری انجمن های دوستی و بین المللی این بستر فراهم است و حضور دموکراتیک ایران از منظر سازمان های مردم نهاد خود سازمان ها می توانند پذیرای انجمن های دوستی باشند و وزارت امور خارجه همکاری خوبی داشته و حوزه دیپلماسی عمومی شکل گرفته است و در بیش از ۶۰ کشور انجمن دوستی تشکیل دادیم و این انجمن ها ارتباط را برقرار می کنند و در داخل کشور انجمن های مردم نهاد می توانند در داخل کشور میزبان انجمن های دوستی را بر اساس نوع فعالیت خود پذیرا باشند.
اکبری از وجود ۶۰ سازمان فعال مردم نهاد کشور که مقام مشورتی بین المللی دارند، خبر داد و افزود: این سازمان ها می توانند کمک کنند فعالیت های بین المللی سازمان های مردم نهاد توسعه یابد.
وی یادآور شد: بیش از یک میلیون نفر در کشور عضو سازمان های مردم نهاد هستند و لازم است در حل مشکلات اجتماعی هم افزایی کنند و به سیستم اجرایی سازمان ها مردم نهاد کمک کنند و به زودی سامانه ای برای ارزیابی و رتبه بندی سازمان های مردم نهاد ایجاد می کنیم و از مردم درخواست دارم با سازمان های مردم نهاد عضو شوند و مشارکت کنند و هر کسی حق دارد که این سازمان ها عضو شده و فعالیت کند.
معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور خطاب به سازمان های مردم نهاد، گفت: این سازمان ها باید هر روز جذب بیشتری از مردم را انجام دهند.
اکبری برگزاری انتخابات سازمان های مردم نهاد را توضیح داد و گفت: در سطح ملی، استانی، فرا استانی و بین المللی برای آنه پروانه فعالیت صادر می شود و در هیئت ملی نظارت یکی از اعضاء از نمایندگان سازمان های مردم نهاد و بر اساس انتخابات ملی و فرا استانی نماینده ها انتخاب می شود و مکانیزم نظارت از طریق خودشان انجام می شود.
معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور در پاسخ به سوال خبرنگار موج، در مورد قانون سازمان های مردم نهاد و محتوای آن گفت: قانون سازمان های مردم نهاد مسائل را به طور جامع تر دیده و در حال حاضر هم کاری متوقف نیست و کلیات امر برای تحقق نظام جامع سازمان های مردم نهاد در کشور است و ویژگی این قانون تضمین مناسب برای توسعه مشارکت های اجتماعی است و در این لایجه مرجع واحد برای صدور مجوز فعالیت سازمان های مردم نهاد وزارت کشور خواهد بود و خلاء های دستورنامه را جبران می کند.
وی افزود: هم اکنون بر اساس تصویب نامه هیئت وزیران در سال ۸۵ و پس از آن در سال ۹۵ سازمان های مردم نهاد اداره می شود، فوق قانون و آئین نامه مشهود است و قانون پایداری دارد و جامع تر دیده می شود و سازمان های مردم نهاد می توانند برنامه بیشتری داشته باشند و نظام جامعی برای سازمان های مردم نهاد ایجاد می شود و تفات چندانی با تصویب نامه هیئت وزیران در این رابطه نخواهد داشت بلکه بیشتر نظر نمایندگان سازمان های مردم نهاد در آن دیده شده که شاید اشکالاتی که تصویب نامه داشته را بر طرف کند.
کمال اکبری همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار موج که چرا وزارت کشور حمایت مالی از سازمان های مردم نهاد ندارد و چه برنامه ای برای تخصیص اعتبار به این گروه از فعالان مردمی دارید؟ بیان کرد: مطالبه خوبی است و می تواند کمکی به سازمان های مردم نهاد باشد و پیشنهاد آن را در قانون بودجه سال آینده ارائه می دهیم و در قالب کمک به سازمان های مردم نهاد انجام خواهد شد.
معاون مشارکت های مردمی وزیر کشور همچنین در مورد حمایت از سازمان های مردم نهاد به دلیل فعالیت های آنها گفت: هر سازمان مردم نهادی که با قانون شکل گرفته و عضو کارگروه مشارکت های اجتماعی کشور است مورد حمایت وزارت کشور است و تقاضا داریم مشکلات خود را به ما منعکس کنند البته خطوط قرمز برای فعالیت های سازمان های مردم نهاد وجود دارد و به هیچ وجه نباید سازمان های مردم نهاد ابزار سیاسی شوند و قرار نیست این سازمانها به حوزه سیاسی ورود پیدا کنند و ما حمایت لازم را از آنها انجام می دهیم آنها نیز باید وظایف قانونی خود ر انجام دهند و به موقع مجوزهای قانونی خود را تمدید کنند و تنها در حوزه اختیارات و در چارچوب اساسنامه خود عمل کنند.
اکبری یادآور شد: تمام حوزه های اجتماعی مورد فعالیت سازمان های مردم نهاد مورد حمایت ماست و هیچ خط و مرزبندی در این زمینه نداریم.
وی در مورد غیر فعال بودن ۱۴ درصدی سازمان های مردم نهاد توضیح داد: بخشی از این سازمان ها و تشکل ها به دلایل مختلف دچار افت کاری شده و یا از اولویت های خود خارج شده است و گاهی به مشکلات مربوط به امور مالی برخورد می کنند و هزنیه اجاره دفتر و یا خرید آن را ندارند و به این منظور خانه سازمان های مردم نهاد را در ۱۵ استان فعال کردیم تا پایگاهی برای فعالیت های این تشکل ها ایجاد شود و در دیگر استانهای کشور نیز این مجموعه ها را بر اساس شیوه نامه جدید راه اندازی می کنیم.
معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور در ادامه پیرامون مشارکت بیشتر تشکل های مردمی و محدودیت ها و موانع موجود و رفع آنها بیان کرد: رییس جمهور به هم سازمان ها و وزارتخانه ها تأکید کرده تا از مشارکت سازمان های مردم نهاد استفاده کنند و این سازمان های مردم نهاد اصولاً شکل می گیرند برای کارهای بر زمین ماننده و مشارکت کننده در تأمین انجام نیاز کشور هستند.
اکبری در مورد مجمع سازمان های مردم نهاد گفت: وقتی مقرر شد تا سازمان های دولتی کارهای را پیش ببرند در مقدمه جلسه ای تشکیل شد تا نمایندگان سازمان های مردم نهاد در آن نسشت حضور یابند و نمایندگان ۱۲ دستگاه دولتی مرتبط با مشارکت های مردمی و مدیران استانی حضور یافتند و مقرر شد تا من بعد یک خانه گفتگو بین سازمان های مردم نهاد و مسئولین دولتی شکل گیرد.
ارسال نظر