English

وزیر کشور در برنامه نگاه یک:

قحط الرجال نداریم، مدیر پروازی توهین به استان ها و شهرستان هاست/ باید فعالیت اطلاعاتی در مرزها را فعال‌تر کنیم/ اقتدار نیروی انتظامی نباید خدشه دار شود

وزیر کشور گفت: مدیر پروازی توهین به مردم آن منطقه است .

قحط الرجال نداریم، مدیر پروازی توهین به استان ها و شهرستان هاست/ باید فعالیت اطلاعاتی در مرزها را فعال‌تر کنیم/ اقتدار نیروی انتظامی نباید خدشه دار شود

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، احمد وحیدی وزیر کشور  شامگاه یکشنبه در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» که به‌مناسبت گرامیداشت هفته دولت برگزار شد، اظهار داشت: امشب شب شهادت شهیدان رجایی و باهنر است، دو انسانی که در تاریخ ما اسطوره شدند و دو شخصیتی که توانستند الهام بخش باشند و در طول مدت نسبتا کوتاه خدمت شان آنچنان خالصانه خدمتگزار مردم بودند که همچنان مردم آنها را الگو های برتر در حوزه های دولت دار و دولتمداری می شناسند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دلایل اهمیت سفرکابینه آقای رئیسی به خوزستان چیست و چه خدماتی به مردم خوزستان عرضه خواهد شد، ادامه داد: خوزستان از ابعاد مختلف اهمیت ویژه و فراوانی دارد. خوزستان جایی است که به گردن همه ما دین دارد و ما مدیون این خطه و مردم آن هستیم.

وی ادامه داد: مشکلات خوزستان علی رغم سرمایه گذاری های که شده، حل نشده است. انتخاب این سفر هدفمند بود و با توجه به تنش آبی در این استان نیاز به رسیدگی داشت، به همین دلیل خوزستان اولین سفر رسمی و سرزده آیت الله رئیسی بود.

وزیر کشوربا بیان اینکه سفر به خوزستان کاملا هدفمند انجام شد، افزود: با توجه به اینکه عزیزان در خوزستان دچار تنش آبی هم شده بودند لذا لازم بود سربزنند و احوال پرسی داشته باشند و هم اینکه اگر تصمیماتی لازم است گرفته شود.

همچنین تسریع در روند اصلاح و ایجاد زیرساخت های فاضلاب و جمع آوری روان آبها و نیز درباره محصول خرما تصمیم گیری شد تا قیمت های تضمینی دولت بسرعت اعلام شود.  

وحیدی با بیان اینکه بحث الگوی کشت که موضوع مهمی است باید مورد گفتگوی با مردم و تفاهم با آنها قرار گیرد، گفت: به طور کلی لیستی از موضوعات مختلف مورد بررسی قرار گرفت و یک سیما و نگاه و تصویر خوبی از آنچه که باید اتفاق بیفتد، بدست آمد.

وی در پاسخ به این سوال که وزارت کشور به نوعی مادر وزارتخانه ها است و کمتر وزارتخانه ای وجود دارد که این جامعیت را داشته باشد؛ از فرایند اینکه برای وزارت کشورانتخاب شدید بفرمایید و برنامه شما در دوره جدید وزارت کشور برای اینکه بتوانید خدمات بهتری عرضه کنید چیست، گفت: از حسن اعتماد آقای 

رئیسی سپاسگذارم و امیدوارم بتوانم پاسخگوی این اعتماد باشم.

وی با بیان اینکه وزارت کشور یک وزارتخانه مهمی است، افزود: حکمرانی عمومی با وزارت کشور است و نقش تجمیع کننده با وزارت کشور و استانداری ها است.

وزیر کشور گفت: وزارت کشور باید نقش یکپارچگی در دولت را داشته باشد. بسیج ظرفیت ها، میدان داری و هماهنگی کار با وزارت کشور است. حکمرانی فقط مشمول جریانات و دستگاه های دولتی نیست بلکه یک موضوع عمومی و چند لایه است.

وزیر کشور تصریح کرد: جریان حکمرانی باید با الگوی خودمان انجام شود. بروکراسی مدرن نظم مردمی را بهم زده است بنابراین حکمرانی باید به مردم برگردانده شود.

وزیر کشور تصریح کرد: ما گاهی خلاء هایی داریم که این خلاء ها پر نمی شود لذا دچار مشکل می شویم.

وی اضافه کرد: وزارت کشور کارکرد و وظیفه هماهنگ سازی، میدان داری و فعال سازی ظرفیت‌ها را در حاکمیت برعهده دارد. حکمرانی فقط مشمول جریانات و دستگاه های دولتی نیست بلکه امری عمومی است که باید در بین مردم، در رابطه دولت با مردم و نیز در رابطه مردم با مردم کاملا تعریف شده باشد. هنر واقعی این است که نقش بیشتر را به مردم بدهیم.

وحیدی بیان کرد: بعد از شکل گیری دولت مدرن، بوروکراسی هایی ایجاد شده است. باید جریان حکمرانی 

بر اساس الگوهای بومی خودمان شکل بگیرد چراکه در این صورت بسیاری از مشکلات قابل حل می شود. حکمرانی باید به داخل مردم برگردد. باید هرچه بیشتر به سمت تصدی گری مردم پیش برویم.

وزیر کشور تصریح کرد: جریان حکمرانی باید با الگوی خودمان انجام شود. بروکراسی مدرن نظم مردمی را بهم زده است. حکمرانی باید به مردم برگردانده شود چرا که در غیر اینصورت  با الگوی حکمرانی ایرانی اسلامی ما مطابقت ندارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه ریزی شما برای اینکه کارها از حالت جزیره ای خارج شود و هر دستگاهی در حیطه وظایف خودش فعالیت نکند بلکه هم افزایی ایجاد شود تا مشکلات کشور برطرف گردد، چگونه است، اظهار کرد: باید برنامه‌های بخشی، استانی و ملی را در یک مسیر هماهنگ پیش ببریم تا مشکل ایجاد نکنند.

وی ادامه داد: توازن های منطقه ای که شرط عدالت است، مورد تاکید نظام مقدس جمهوری اسلامی است. برای تحقق این مهم، سندهای مهمی همچون سندآمایش ملی داریم.

وی گفت: باید استراتژی ها در یک سند واحد که نامش سند آمایش ملی ( تجلی جغرافیایی سیاست های بالادستی)  بیاید تا مسیر حرکت مشخص شود.

وحیدی با بیان اینکه تقسیمات کشوری نیز سند مهم دیگری است، افزود:  بدین صورت که همه قدرت ها در استان ها جمع شود و وزارتخانه ها کار پشتیبانی و نظارت را انجام دهند. یکی از کارهای مهم باید این باشد که استان ها را محور توسعه قرار دهیم؛ ما نمی 

نگاه سرزمینی را حذف کنیم، این سرزمین باید به خوبی اداره شود.

وی تصریح کرد: الان ما وزارتخانه‌محور کشور را اداره می کنیم اما یک نظر دیگر هم استان محوری است که من هم قائل به روش دوم هستم. نوع نگاه دقیق به این مسأله و تفاهم عمومی روی این موضوع کار مهمی است که ما دنبال می کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که بنظر می اید در کشور ما تبدیل اسناد، قانون گذاری خوب، طراحی راهبردها و اصلاح آیین نامه ها خوب اتفاق افتاده اما نظام اداری کشور گاهی اوقات مانع جدی برای اجرای سیاست ها بوده است، برای اینکه از این حالت خارج شویم آیا طراحی ای دارید، گفت: هم اکنون اختیارات استانداران و فرمانداران کم است و باید اختیارات کافی دهیم تا مدیران برای پیشرفت و توسعه دست‌شان باز باشد. منابع مالی و اهداف در اختیار مدیران استانی قرار بگیرد و از آنها بخواهیم در بازه زمانی مشخص، به اهداف برسند.

وحیدی در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه یکی از پیش نیازها برای تشکیل دولت انقلابی و جوان حزب الهی که مورد درخواست رهبری و مردم است، انتخاب مسوولین و مدیرانی است که معیارها و تراز انقلاب اسلامی را داشته باشند، شما برای انتخاب افراد  چه شاخصه هایی را در نظر گرفته اید،  یادآور شد: در وصیت نامه حضرت امام شاخص های تعیین استانداران هم آمده و این عمق نگاه امام خمینی ( ره) را نشان می دهد. استاندار باید متعهد، دیندار سالم و با مردم باشد و خود را خدمت گذار مردم بدانند.

وی خاطرنشان کرد: ما در انتخاب مسئولین از مشاوره همه معتمدین استفاده می کنیم تا به بهترین ها برسیم.

معیار انتخاب شایسته سالاری و بهترین ها است. ما مدیر را برای مردم و انجام وظیفه انتخاب می کنیم و مدیر پروازی توهین به استان و شهرستان است.

وی گفت: استانداران باید مسائل اقتصادی کشور را بشناسند و افرادی متعهد باشند. استانداری محلی برای اعمال سلایق فردی و جناحی نیست و استانداران باید متعهد به منافع ملت بوده و همچنین متدین با تمام خصوصیات باشند. پاکدستی و مبارزه با فساد و خدمت به مردم نیز باید جزو خصیصه های استانداران باشد.

وحیدی افزود: خدمتگزاری به مردم شاخصه مهم استانداران است و اگر غیر از این فکر کنند، از درجه اعتبار ساقط هستند چه رسما آنها را کنار بگذاریم و چه نگذاریم.

وزیر کشور در پاسخ به این سوال که شما در مقابله با درخواست هایی که می تواند شاخصه ها راکنار زند چه تدبیری دارید، گفت: در انتخاب مسئولان باید از مشاوره افراد صاحبنظر، معتمدان مردم و نمایندگان مجلس استفاده کرده و به بهترین ها برسیم. اگر غیر از این کنیم، حتما به وظیفه مان عمل نکردیم و مدیون هستیم. معیار شایسته سالاری و انتخاب بهترین هاست امیدوارم بتوانیم این کار را با قدرت پیش ببریم.

 وی افزود: طبیعتاً جوان‌گرایی یک اصل است، حتما باید انتخاب از شایسته ها باشد. هر کسی در هر مسئولیتی است باید با تمام توان وظایف خود را انجام دهد.

وی در پاسخ به این سوال که یکی از چالش های جدی در سالهای گذشته که مردم رنج می بردند انتخاب استانداران و یا مدیران پروازی بود، شما تدبیری دارید که چنین اتفاقاتی نیفتد، افزود: مدیر برای خدمتگزاری به مردم و انجام وظیفه انتخاب می شود و قطعا مدیر غیر بومی و پروازی نمی تواند چنین باشد. ما قحط الرجال نداریم. حتما مدیران باید در محل خدمت خود حاضر باشند و کسی که آمادگی خدمت رسانی شبانه روزی را دارد باید پا در میدان خدمت بگذارد.

وحیدی افزود: مگر می شود مدیر یک جای مهم می تواند پروازی باشد؟ لذا چنین چیزی اصلا مورد تایید نیست.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: طبیعتا جوانگرایی یک اصل است که شایسته سالاری هم در کنار آن مورد توجه است.

وی در پاسخ به این سوال که برای اینکه فرایند جابه جایی مدیران طولانی نشود و کار مردم سریعتر انجام شود آیا تدابیری اندیشیده اید، گفت: تلاش باید این باشد که این بازه جابه جایی کوتاه تر شود. هرکسی در هر مسئولیتی است باید کارش را با تمام قوت انجام دهد و هیچ تصوی مبنی بر اینکه من فردا نخواهم بود، نباید وجود داشته باشد. این یک فرهنگ درستی نیست که منتظر باشیم ببینیم مدیر بعدی چه کار خواهد کرد چرا که با فرهنگ انقلابی و شرع ما سازگار نیست. البته این فرهنگ تا حدود زیادی در کشور ما وجود دارد.

وحیدی در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا شما اسیب شناسی ای کرده اید که اعمال محدودیت ها چقدر اثر گذار بوده است، گفت: محدودیت های ما باید به شکل هوشمند مدیریت شود، شاید یک دستورالعمل برای همه جا خوب نباشد.

وزیر کشور افزود: ایجاد پلتفرم هوشمند، دادن اختیارات بیشتر به ستادهای استانی مقابله با کرونا، رصد مستمر وضعیت و نیز تقویت قرارگاه‌های عملیاتی در استان ها باعث می شود هوشمندانه تر محدودیت ها را کنترل کرد و از اعمال فشار بیشتر روی برخی اصناف و اقشار جلوگیری کرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه یکی از چالش های جدی در حوزه آسیب های اجتماعی نبود نظام رصد جامع آمار اطلاعات از اسیب های اجتماعی است، برای تصمیم گیری یکپارچه در این حوزه چه تمهیداتی اندیشیده شده است، بیان کرد: آسیب های اجتماعی از نمودهای مختلفی مثل حاشیه نشینی است. وقتی منابع به شکل مناسب و درست توزیع نشده باشد همه از روستاها به شهرها می‌آیند. اولین مسأله در حاشیه نشینی تحقیر است. ما باید مهاجرت معکوس را شکل دهیم. بعضی آسیب ها هم در داخل شهرها است و هدف باید حل مشکل آن منطقه باشد.

وی گفت: حدود دو هزار و ۷۰۰ محله آسیب پذیر داریم که باید به آن‌ها رسیدگی شود، برای رسیدگی به مناطق محروم نیاز به برنامه ریزی داریم. توجه به مشاغل خرد و خانگی لازم است که الحمدالله کارهای خوبی در حال شکل گیری است.

وزیر کشور اظهار کرد: گاهی معضلات اجتماعی را خبرنگاران پیگیری می کنند که از آنها سپاسگذاریم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه یکی از بارز ترین مشکلات بحث قاچاق کالا و ارز است، برای اینکه مبارزه با قاچاق به صورت جدی دنبال شود واثر گذاری آن به صورت ملی دیده شود شما در مجموعه وزارت کشور چه برنامهمشخصی دارید، افزود: برای 

مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک ستادی وجود دارد  که ریاست آن با ریاست جمهور است که البته ما هم این کار را دنبال می کنیم.

 وی گفت: برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید نگاه از مبدا تا مصرف را به شکل سیستماتیک تجزیه و تحلیل کنیم، همچنین با طراحی سامانه ها و اتصال آنها به هم  گام های موثری در این راستا برداریم.

وزیر کشور گفت: قاچاق پدیده ای است که می توان بر آن فائق شد و باید عالمانه و دقیق و هوشمندی با ان برخورد کرد. قاچاق، تولید داخلی و اقتصاد را مورد هجوم قرار می دهد. باید کولبران را درگیر فعالیت های مفید اقتصادی کرده و تلاش کنیم این مهم در جای خود رسیدگی شود.

وزیر کشور تاکید کرد: باید با طراحی سامانه ها و ارتباط آنها با هم، روند انتقال کالاها را رصد کنیم تا اگر قاچاقی رخ می دهد، از ابتدای مسیر کالای قاچاق رصد شود.

وحیدی ادامه داد: نظام بانکی هم مهم است زیرا پول قاچاق شاید بخواهد وارد بانکها شود، باید عالمانه، دقیق با قاچاق برخورد کرد.

وی خاطرنشان کرد: مرزها باید شکوفاترین محل برای تجارت و فعالیت اقتصادی باشد. توجه به اقتصاد مرزها اهمیت زیادی دارد.

وحیدی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر شرایط امنیت در مرزهای ما چگونه است آیا برای تامین امنیت مرزها برنامه ریزی کرده اید، تصریح کرد: مشکل امنیتی در مرزها نداریم. استحکام نیروهای مسلح و خصوصا نیروی انتظامی تلاش دشمنان برای برهم زدن این آرامش را ناکام گذاشته است. تامین امنیت مرزها به طور جدی و مستمر دنبال می شود. با این حال گروه های تروریستی در مرزها دنبال نفوذ به کشور بوده و اقدام تروریستی انجام می دهند.

وحیدی در پاسخ به این سوال که ایران با توجه به همسایگی ای که با کشور افغانستان دارد در مسیر تردد و ترانزیت مواد مخدر است و از این رهگذر بیشترین آسیبها را متحمل شده ایم،  برای تقویت مبارزه با قاچاق مواد مخدر چه برنامه ریزی انجام داده اید، افزود : برای تقویت مبارزه با قاچاق مواد مخدر که از موضوعات اساسی است باید چند موضوع باهم ترکیب و دیده شود. باید با استفاده از دیپلماسی، از دولتمردان افغانستانی بخواهیم با این پدیده برخورد کنند. از سویی باید با باندهای بزرگ مواد مخدر در نطفه برخورد کرد.

وی بیان داشت: عامل دوم، بحث اطلاعاتی است و باید با باندهای بزرگ فروش و انتقال مواد مخدر برخورد شود.

وی تاکید کرد: کشت مواد مخدر بعد از حضور آمریکا در افغانستان ده ها برابر شده است و آمریکایی ها متهم اصلی هستند.

وحیدی افزود: ما باید فعالیت اطلاعاتی و دیپلماسی را باید فعال‌تر کنیم و کنترل مرزها و مبارزه در داخل کشور هم باید جدی تر دنبال شود. از سویی تقاضا در داخل کشور را باید کاهش دهیم که این مسأله اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.بنابراین موضوع باید در قالب یک بسته کاملی دنبال شود.

وی در مورد اهمیت جایگاه نیروی انتظامی، اظهارداشت: از عزیزان در نیروی انتظامی بسیار تشکر می کنم . عزیزانی که در نیروی انتظامی مشغول هستند یک فداکاری شبانه روزی دارند. اقتدار نیروی انتظامی نباید خدشه دار شود زیرا این نیرو دنبال برقراری امنیت در جامعه است.

وحیدی در پایان خاطرنشان کرد: وقتی نیروی انتظامی حرفی می زند، همه باید همراهی کنند. ما  باید تلاش کنیم مشکلات نیروی انتظامی از جمله کمبودهای تجهیزات فنی و حقوق کارکنان نیروی انتظامی را حل کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه