لزوم تشکیل یک نهاد بینالمللی در بین کشورهای حاشیه دریای خزر/تبادل اقتصادی میان کشورها فعال شود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس گفت: برای ایران اهمیت دارد که بتواند روابط خود را با کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله ترکمنستان بهبود بخشد.
جلیل رحیمی جهان آبادی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، با اشاره به گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه ترکمنستان با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و تاکید بر افزایش همکاریها میان کشورهای حوزه دریای خزر، گفت: پنج کشور دارای ساحل در دریای خزر، جدای از موضوع دریای خزر در مسایل حقوقی، زیست محیطی و استفاده از منابع مشترک انرژی، موضوعات مورد علاقه و مشترک زیادی مانند گسترش تروریزم و افراط گرایی در منطقه، حوزه گردشگری دریای خزر و تبادل اقتصادی میان کشورها دارند.
نماینده مردم تربت جام در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای دارای مرز طولانی در دریای خزر، اهمیت دارد که بتواند روابط خود را با کشورهای حاشیه دریای خزر از جمله ترکمنستان بهبود ببخشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، با مثبت ارزیابی کردن پیشنهاد مطرح شده در این گفتگوی تلفنی مبنی بر فراهم آوردن نشست مشترکی در سطح سران کشورهای حوزه دریای خزر، یادآور شد: این تعاملات می تواند زمینه تشکیل یک نهاد یا یک مجموعه بین المللی در بین کشورهای دارای ساحل در دریای خزر را بین پنج کشور ایجاد کرده و از بخشی دغدغهها و منافع مشترک کم کند.
بیشتر بخوانید:
توسعه صاردات و ترانزیت کالا از طریق مجتمع بندری کاسپین
رحیمی جهان آبادی، رژیم حقوقی دریای خزر را یکی از منافع مشترک بین پنج کشور دانست و گفت: این رژیم حقوقی در بحث تعیین حدود و محدوده های سرزمینی، منابع کف دریا، حمل و نقل و بحث های زیست محیطی حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه امروزه دغدغه مشترک بین کشورها گسترش افراط گرایی و تروریزم در منطقه است، تصریح کرد: رشد افراط گرایی مذهبی و مساله تروریزم از موضوعات مهم است که همه کشورهای عضو دارای ساحل در دریای خزر را تهدید می کند؛ موضوعی که عمدتا به عنوان ابزار از سوی قدرت های بزرگ در بین کشورهای مختلف برای ضربه زدن به امنیت برخی مناطق استفاده می شود تا اهداف قدرت های بزرگ تامین شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس، با تاکید بر ضرورت بحث تبادل اقتصادی بین کشورهای حوزه دریای خزر، گفت: در حوزه گردشگری، ما در بین کشورها، ظرفیت عظیمی داریم ، اما آمار میزان تبادل گردشگر به این کشورها بسیار کم است؛ درحالی که توجه به این موضوع خیلی از نیازهای اقتصادی یکدیگر را به عنوان اقتصاد مکمل تامین کرده و در این میان رسیدن به این مهم، نیاز به همکاری بین کشورها دارد و جمهوری اسلامی ایران می تواند محور آن قرار گیرد.
ارسال نظر