English

معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار اعضای انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی:

دولت اجازه رقابت شرکت دولتی با شرکت‌های خصوصی را نمی‌‌دهد

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: اجازه نمی‌دهیم که هیچ شرکت دولتی در دولت چهاردهم، در هیچ شرایطی با شرکت‌های خصوصی رقابت کند، تلاش می‌کنیم که فضای مساعدی برای شرکت‌های خصوصی قدرتمند‌ ایجاد کنیم.

دولت اجازه رقابت شرکت دولتی با شرکت‌های خصوصی را نمی‌‌دهد
به گزارش خبرگزاری موج

، محمدرضا عارف در نشستی با اعضای انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی، با تقدیر از مهندسان ایرانی که در داخل و خارج از کشور فعالیت می‌کنند، آنها را «مایه عزت» ایران دانست و گفت: مهندسان ایرانی هم از جهت کیفیت کار و هم از جهت پایبندی به اصول اخلاقی آنچنان درستکار و شریف هستند که یکی از مسئولان کشورهای همسایه در ملاقاتی به من گفت «‌مهندسان، تکنسین‌ها و کارگران ایرانی‌ که در کشور ما فعالیت می‌کنند نه تنها از جهت کیفیت کاری که حتی از جهت حیا و رعایت اصول اخلاقی کشورمان ‌به آنها اعتماد کامل داریم» و من صمیمانه به خاطر اینکه چنین عزتی را برای ما به ارمغان آورده‌اید از شما قدردانم.

معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه بعد از شنیدن مشکلات و موانعی که صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در انعقاد قرارداد با کشورهای خارجی با وجود علاقه‌مندی بسیار زیاد آنها به این موضوع گفت: به خوبی درک می‌کنیم که مهندسان ایرانی و پیمانکاران کشور ما چقدر با علاقه و فداکارانه تلاش می‌کنند، گاهی آنان در داخل کشور هم با وجود آنکه مبالغ زیادی از دولت طلبکارند، در پرداخت بدهی‌هایشان دچار مشکل می‌شوند اما آنها همچنان با انگیزه به کار خود برای ایران ادامه می‌دهند.

عارف در ادامه با بیان آنکه مهندسان ما در داخل کشور هم مایه افتخار هستند گفت: کارهای بزرگ شما مهندسان در داخل کشور از ساخت اتوبان گرفته تا سدسازی‌ و ساخت مسکن، بزرگ و ماندگار است‌ و حل مشکلات شما را وظیفه خود می‌دانیم و اطلاع داریم که چقدر با وجود فشارهای بین‌المللی و تحریم‌ها کار شما ‌سخت است اما ما هم با تمام قدرت در دولت وفاق ملی تلاش خواهیم کرد که به جای مانع‌تراشی، موانع را از پیش پای شما برداریم.

عارف در ادامه گفت: ما تلاش می‌کنیم که در کوتاهترین زمان، مشکلات و موانع را با همفکری شما احصاء کرده و اقداماتی که نیاز به تصویب دولت دارد یا به وزارتخانه‌های صمت، سازمان توسعه تجارت و سایر دستگاه‌های دولتی مربوط می‌شود را به سرانجام برسانیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان آنکه رسیدن به رشدی که در برنامه توسعه هفتم بر ما فرض شده است بدون حضور صادرکنندگان بخش خدمات فنی مهندسی ممکن نیست، گفت: فعالیت را در این دولت جدی‌تر از گذشته بگیرید، با اقداماتی که در دولت وفاق ملی برای ایجاد و تعمیق ارتباط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا صورت گرفته است، وقت آن است که این منطقه را به دقت مورد نظر قرار دهید. پروژه‌های این کشورها را بررسی کنید، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ارمنستان، کشورهای حوزه تمدنی مشترک هستند که علاقه بسیاری به همکاری با ما دارند، شما برنامه‌ها را آماده کنید و ما نیز به عنوان دولت ایران از شرکت‌های ایرانی در همه زمینه‌ها حمایت خواهیم کرد.

عارف در ادامه خطاب به اعضای انجمن صادرکنندگان خدماتی فنی و مهندسی که در جلسه حضور داشتند، گفت: شما با تجربه‌های این حوزه هستید و خودتان تجربه کافی دارید اما شما می‌توانید به جوانترهای این حوزه آموزش بدهید که نگاهشان به آینده باشند و عجله‌ای برای آنکه به سرعت به ثروت برسند نداشته باشند،  با دادن قیمت پایین‌تر از رقبا و ارائه کیفیتی بالاتر نسبت به آنها، باید کاری کنیم که طرف‌های خارجی با اصرار دنبالمان بیاید. ردپایی در این کشورها بر جای بگذارید که همیشه با خوبی و عملکرد درست از ایرانیان یاد کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه گفت: ما در انعقاد قرارداد پروژه‌ها خصوصاً در خارج از کشور نباید با خودمان رقابت کنیم، در دولت وفاق ملی هر کجا که پای رقابت شرکت‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی به میان بیاید، دستور داده شده است که شرکت های دولتی به نفع شرکت‌های خصوصی کنار بروند، مطمئن باشید که ما بخش خصوصی را جدی و قدرتمندانه حمایت خواهیم کرد تا فعال‌تر بشود.

عارف ادامه داد: با موافقتنامه تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا که از اول اردیبهشت ماه، قانون آن اجرایی می‌شود، ما باید برای حضور قویتر در منطقه اوراسیا آمادگی داشته باشیم.

در این جلسه، اعضای انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی با بیان مشکلات پیش‌آمده به دلیل تحریم‌های ظالمانه و ضررهایی که به شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی مهندسی ایرانی وارد شده است خواستار رفع برخی مشکلات و محدودیت‌های بانکی و  موانع حقوقی‌ شدند.

اعضای انجمن با بیان آنکه در صورت رفع موانع و مشکلات داخلی که بر سر راه توسعه فعالیت آنان وجود دارد، صادرات این خدمات در سال اول حداقل به ۶ میلیارد دلار خواهد رسید.

دکتر عارف در این جلسه درباره صدور ضمانت‌نامه‌های دولتی برای شرکت‌های ایرانی که به دلیل مشکلات تحریم با مشکل صدور ضمانت‌نامه بانکی روبرو هستند، نیز دستور بررسی همه جانبه مسائل را صادر کرد و دستور داد وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد و وزارت خارجه و سایر دستگاه‌های دخیل در این حوزه مسائل اصلی و مشکلات را بررسی و راهکارهای مربوط به آن را پیشنهاد کنند.

در این جلسه همچنین اعضای انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی حل مشکل  FATF را یکی از سکوهای پرش برای افزایش صادرات و انجام پروژه در کشورهای هدف برشمردند، احیای مجدد جوایز صادراتی از دیگر پیشنهاداتی بود که در این جلسه مطرح شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه