English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

رویکرد دوگانه غرب نسبت به بودجه نظامی عظیم عربستان در مقابل بودجه دفاعی ایران

در رده بندی بودجه های نظامی دنیا، عربستان با رقم ۷۸ میلیارد دلار، در جایگاه پنجم قرار دارد. همچنین این کشور بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان است. اما جهان غرب نسبت به سیاست نظامی ریاض هیچگونه حساسیتی نشان نمی دهد.

رویکرد دوگانه غرب نسبت به بودجه نظامی عظیم عربستان در مقابل بودجه دفاعی ایران
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران تحت فشارهای گسترده سیاسی و مالی در قابل انواع تحریم ها به بهانه تلاش تهران برای توسعه فناوری هسته ای و دستیابی به بمب اتمی است، عربستان سعودی همچون یک دهه گذشته روند خود برای ارتقا بودجه نظامی اش را ادامه می دهد و البته که واکنش بین المللی و حساسیتی نسبت به این رویکرد دیده نمی شود.

طبق آخرین اخبار منتشر شده توسط اداره صنایع نظامی عربستان سعودی، این کشور در سال ۲۰۲۵ بودجه نظامی خود را به ۷۸ میلیارد دلار افزایش می دهد که این رقم در سال قبل ۷۵.۸ میلیارد دلار بود.

گفته می شود افزایش بودجه دفاعی عربستان در چارچوب طرح «چشم انداز ۲۰۳۰» انجام می شود که هدف آن کاهش وابستگی این کشور به نفت و در عین حال توسعه سایر بخش های اقتصاد است.

در حال حاضر بودجه دفاعی عربستان ۲۱ درصد از بودجه دولت را تشکیل می دهد و از سال ۱۹۶۰ تاکنون سالانه ۴.۵ درصد رشد داشته است.

امروزه این بودجه پنجمین بودجه دفاعی در جهان و اولین بودجه در بین کشورهای عربی است. نکته مهم اینکه عربستان سعودی یکی از بزرگترین واردکنندگان تسلیحات در جهان محسوب می شود. در همین راستا به عنوان بخشی از این تلاش ها، عربستان سعودی در تلاش است تا تولیدکنندگان صنایع دفاعی جهانی را متقاعد کند تا دفاتر نمایندگی خود را در این کشور باز کنند. علاوه بر این، برنامه «چشم انداز ۲۰۳۰» همچنین شامل بهبود قابلیت های عربستان در حوزه تولید تجهیزات نظامی با هدف کمک به اقتصاد کشور است.

از این رو سازمان سرمایه گذاری وزارت دفاع عربستان در حال آغاز برنامه ای به نام «سرمایه گذاری در عربستان سعودی» است که هدف آن نزدیک شدن به شرکت های بین المللی و دعوت از آنها برای سرمایه گذاری در این کشور در زمینه امنیت است.

طبق آمار منتشر شده عربستان سعودی در حال حاضر ۷۴ فرصت تجاری موجود مرتبط با صنایع نظامی را ارائه می دهد. این اقدام نشان دهنده قصد مقامات ریاض نه تنها برای خرید تسلیحات، بلکه برای توسعه یک صنعت نظامی قوی و مستقل بومی است.

در همین راستا برای درک بهتر ارقام مذکور لازم است نگاهی به بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۴ بیندازیم. طبق آمار بودجه نظامی کشورمان بر اساس تبدیل نرخ تبدیل ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، معادل ۲۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بود. این رقم با توجه به وسعت کشور ایران در مقایسه با عربستان، کوچک است ولی هر زمان رسانه های معاند بخواهند این اخبار را پوشش دهند عنوان می کنند «بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل از آن ۲۱ درصد رشد داشت و اکنون هم  رئیس جمهور دولت چهاردهم  بنا دارد این بودجه را ۲۰۰ درصد افزایش دهد» در حالی که اگر واقع بینانه نگاه کنیم، رقم نهایی بودجه چندان زیاد نیست و علت اینکه سال گذشته ۲۱ درصد رشد وجود داشت آن بود که بودجه نظامی ایران فقط کمی بیش از ۱۰ میلیارد دلار بود این در حالی است که در همان زمان بودجه نظامی عربستان ۷۵ میلیارد دلار بود.

بنابراین در وضعیتی که مرزهای ایران همواره مورد تهاجم گروهک های تروریستی است، تهدیداتی از سوی برخی کشورهای عربی در مورد تمامیت ارضی (در مسئله جزایر) وجود دارد و مقامات آمریکایی و اسرائیلی بر گزینه حمله به تأسیسات هسته ای تأکید دارند، بالا بردن بودجه نظامی اقدامی عقلانی در جهت حفظ امنیت و پایداری ایران است و وقتی بودجه نظامی ایران را با کشوری مانند عربستان که در عمل تحت الحمایه آمریکا قرار دارد، مقایسه می شود می توان متوجه شد که بودجه دفاعی کشورمان چندان هم زیاد نیست.

در این راستا سکوت رسانه های غربی نسبت به آمار نظامی عربستان و اینکه این کشور بزرگترین واردکننده سلاح در دنیاست، مؤید آن است که سیاست یک بام و دوهوا همچنان در دستور کار غرب قرار دارد. خرید تسلیحات از سوی عربستان با چشم پوشی روبرو است و کسی نسبت به آن ابراز نگرانی ندارد اما افزایش بودجه نظامی ایران و یا برگزاری مانورهای موشکی کانون تهدید محسوب می شود!

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه